Το αγαπημένο μαμαδίστικο γλυκό «σαλάμι» στην πιο υγιεινή εκδοχή του. Με μεγάλα λαχταριστά κομμάτια χαλβά
Υλικά
500 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και σπασμένα
50 γρ. σταφίδες μουλιασμένες σε μπράντι
200 γρ. χαλβάς
200 γρ. ταχίνι
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και κατόπιν ενσωματώνουμε το ταχίνι και τους ξηρούς καρπούς.
Κόβουμε το χαλβά σε ακανόνιστα κομμάτια.
Σε μια φόρμα καλύπτουμε με μεμβράνη και ρίχνουμε σε στρώσεις σοκολάτα - χαλβά.
Κλείνουμε και από πάνω με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να δέσει, αλλά να πλάθεται ακόμα.
Αφαιρούμε το γλυκό από τη φόρμα και το τυλίγουμε με νέα μεμβράνη, πλάθοντάς το σε σχήμα σαλάμι.
Βάζουμε ξανά στο ψυγείο και παγώνουμε για όλο το βράδυ.
Ξετυλίγουμε τον κορμό και πασπαλίζουμε καλά με ζάχαρη άχνη.
Δένουμε με σπάγκο να μοιάζει με σαλάμι.
Source://www.mymarket.gr |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου