links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Ρεβυθοκεφτέδες με ωμά ρεβίθια και μανιτάρια.(του Παναγιώτη Σαϊνατούδη*)

Φτιάξτε το ελληνικό ''φαλάφελ''. Νηστίσιμους ρεβυθοκεφτέδες που θα σας κάνουν να αγαπήσετε τα ρεβύθια .

Υλικά:

500 γρ ρεβίθια.

2-3 πατάτες.

Φρυγανιά τριμμένη

2-3 μανιτάρια.

Ένα μεγάλο κρεμμύδι.

Αλάτι.

Πιπέρι

Λάδι.

Κόλιαντρο.

Μαϊντανό

Σκόρδο.

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε από βραδύς, για πάνω από 12 ώρες τα ρεβίθια βάζοντας στο νερό ένα κουταλάκι αλάτι.

Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και βγάζουμε τις φλούδες από τα ρεβίθια.

Αλέθουμε τα ρεβίθια στο μούλτι, βάζοντας λίγο νερό ή λάδι για να πολτοποιηθούν καλά τα ρεβίθια. Βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ και τις ανακατεύουμε με τα αλεσμένα ρεβίθια. Αλέθουμε τα μανιτάρια στο μούλτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Στο προσθέτουμε την φρυγανιά ανάλογα με το πόσο ρευστό είναι το μείγμα μας. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιαντρο και όποιο άλλο μυρωδικό θέλουμε. Οι ρεβιθοκεφτέδες θέλουν μεγάλη ποσότητα αρωματικών και μπαχαρικών.

Ζυμώνουμε τα υλικά μας και πλάθουμε ισομεγέθη κεφτεδάκια.

Ψήσιμο:

Τους ρεβιθοκεφτέδες μπορούμε να τους τηγανίσουμε σε καυτό λάδι ή να τους ψήσουμε.

Αν τους βάλουμε στο φούρνο τους ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο και το μέγεθος των κεφτέδων για περίπου 50 λεπτά.

Σερβίρουμε με γιαούρτι.

Παναγιώτης Σαϊνατούδης

*Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης είναι ο ιδρυτής του Πελίτι (1995) www.peliti.gr Ξεκίνησε να ασχολείται με τους παραδοσιακούς σπόρους τον Ιανουάριο του 1991, όπου οργάνωσε την πρώτη ομάδα για τη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων στην Ελλάδα.


Source: peliti.gr
 Εναλλακτική κοινότητα για μια αρμονική συνύπαρξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE