Ρυζόγαλο με καστανό ρύζι και μέλι..
Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 1 φλ. καστανό ρύζι
- 1 μικρό ξύλο κανέλα
- 1 σπόρος κάρδαμο ή καρδάμωμο
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα, πλήρες
- 4 κ. σ. μέλι
- 1 κ. σ. κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες, σε σκόνη
- 1/2 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
- λίγο αλάτι
Ας μαγειρέψουμε
- Σε
ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι μαζί με την κανέλα, το καρδάμωμο και
λίγο αλάτι, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα αρωματικά.
- Ρίχνουμε μέσα τα 800
ml από το γάλα και το μέλι, επαναφέρουμε το μείγμα στη φωτιά σε χαμηλή
θερμοκρασία, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
- Στο
γάλα που έχουμε κρατήσει, διαλύουμε καλά το κορν φλάουρ, τη βανίλια και
το ξύσμα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας.
- Αφήνουμε να
βράσει το ρυζόγαλο για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρά.
- Το μοιράζουμε σε
6 μπολ και το σερβίρουμε χλιαρό ή κρύο, πασπαλισμένο με μπόλικη κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου