Συστατικά
Σιρόπι
500 γρ ζάχαρη
400 ml νερό
400 ml χυμό μανταρινιού
2 βανίλιες
Κέικ
4 αυγά
250 γρ ζάχαρη
250 γρ στραγγιστό γιαούρτι
50 ml λάδι
100 γρ βούτυρο
Ξύσμα από 2-3 μανταρίνια
2 βανίλιες
100 γρ σιμιγδάλι χοντρό
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μπέικιν
Οδηγίες
Βάζουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό και τον χυμό μανταρινιού να βράσουν για 5 λεπτά.
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι, το λιωμένο βουτυρο και ανακατεύουμε.
Αρωματίζουμε με το ξύσμα και τις βανίλιες.
Ενσωματώνουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν.
Λαδώνουμε στρογγυλό ταψί 32 εκατοστών και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι.
Απλώνουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να ροδίσει.
Όσο το γλυκό μας είναι καυτό το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
Αφήνουμε για 6 ώρες να το αποροφήσει και σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού μανταρίνι.
Εύκολη λύση για φαγητό όλες τις ώρες
Το σουφλέ ζυμαρικών που θα λατρέψετε
Source: foodaholics.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου