links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Εύκολη συνταγή για γρήγορο, φθινοπωρινό apple crumble.

Photo: Shutterstock
Το φθινόπωρο έχει πλέον φτάσει και οι γαστρονομικές μας συνήθειες προσαρμόζονται σιγά σιγά σε γλυκά της εποχής. Μια εξαιρετική συνταγή για apple crumble.

Η φιναλίστ του Bake off Greece Λένα Σαμέρκα μοιράζεται με το iefimerida μία υπέροχη συνταγή για γρήγορο και εύκολο Apple Crumble.

Υλικά συνταγής για Apple Crumble

    5μήλα πράσινα ή κόκκινα ή και τα δυο
    250γρ βούτυρο
    200γρ ζάχαρη
    250γρ αλεύρι
    1 αυγό
    Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
    1 πρέζα αλάτι
    1 πρέζα βανίλια
    1 κουταλάκι φρέσκοτριμμένο ginger

Εκτέλεση συνταγής για Apple Crumble

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο ζάχαρη (από το βούτυρο και την ζάχαρη της συνταγής)
Κόβουμε τα μήλα (μαζί με την φλούδα) σε κύβους περίπου 1cm
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο, ρίχνουμε τα μήλα το ginger, και ρίχνουμε από πάνω μια κουτάλια της σούπας ζάχαρη (από τα 200γρ) και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τα μήλα όση ώρα φτιάχνουμε την ζύμη.
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια ρίχνουμε την ζάχαρη την βανίλια το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το αυγό και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι ή με ένα mixer μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μια ελαφριά ζύμη.
Ρίχνουμε τα μήλα στο βουτυρωμένο ταψάκι και από πάνω απλώνουμε κομμάτια από την ζύμη που τα έχουμε κόψει με τα χέρια μας.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.

Καλή επιτυχία
Λένα Σαμέρκα @elenisamerka 

Πηγή: www.iefimerida.gr


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE