links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

⛱ Δήμος Αμφιλοχίας: Γνωρίστε τις παραλίες μας! 🏖

Εσείς πόσες παραλίες του Δήμου Αμφιλοχίας γνωρίζετε; 

Σας προσκαλούμε να περιηγηθείτε μέσα από το βίντεο και στις 10 ακτές μας, όλες κατάλληλες για κολύμβηση, και σας περιμένουμε να τις γνωρίσετε κι από κοντά!

▶...Δήμος Αμφιλοχίας...◀ 
Η Αμφιλοχία είναι παράλια κωμόπολη (υψόμ. 10 μ.) στην πρώην επαρχία Βάλτου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Είναι χτισμένη στο πιο εσωτερικό σημείο του όρμου του Αμβρακικού κόλπου αμφιθεατρικά πάνω σε δυο λόφους που στο νότιο μέρος συγκλίνουν μεταξύ τους και σχηματίζουν ορθή γωνία.

Πρόκειται για πολύ σημαντική θέση, αφού για αιώνες αποτελεί τη μοναδική δίοδο από τη δυτική Στερεά Ελλάδα προς την Ήπειρο ακόμα και μετά την κατασκευή της σύγχρονης υποθαλάσσιας σήραγγας – Πρέβεζα- Ακτίου.

Απέχει από την Αθήνα 314 χιλιόμετρα ΒΔ, 42 χιλιόμετρα Β από το Αγρίνιο και 40 Ν απ’ την Άρτα.

 

Στη θέση της Αμφιλοχίας βρισκόταν η αρχαία Ακαρνανική πόλη Λιμναία, της οποίας ερείπια σώζονται μέχρι σήμερα. Το έδαφος που συναντάμε στην περιοχή είναι όλο πετρώδες πλην των παραλιακών επιχώσεων.

Ο συνδυασμός του ορεινού όγκου με τη θάλασσα αποτελούν ένα φυσικότατο καταφύγιο προστασίας των τουριστικών σκαφών απ’ τους ανέμους.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι παρά τους -κατά καιρούς- ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή του Αμβρακικού δεν έχει μνημονευτεί ουδέποτε ναυάγιο.

Η γεωγραφική θέση της πόλης οδήγησε στο να αποκαλείται σήμερα η Αμφιλοχία «η νύφη του Αμβρακικού». 

Πληροφορίες από: www.aftodioikisinews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE