links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Σουτζουκάκια λεμονάτα.

Σουτζουκάκια λεμονάτα

Αγαπάμε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές γι' αυτό μην χάσετε την νέα συνταγάρα με "Σουτζουκάκια λεμονάτα" ! 

#tsoulotip: Μπορούμε να τα μαγειρέψουμε και τηγανητά και στο φούρνο.

ΥΛΙΚΑ

Για τα σουτζουκάκια:

500 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο

100 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο χωρίς κόρα 

100 ml γάλα

4 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Χυμός από 1 λεμόνι

Αλάτι 

Πιπέρι

Για το τηγάνισμα: 

Ηλιέλαιο 

Για τη σάλτσα λεμονάτη: 

400 ml ζωμός λαχανικών 

50 ml κρασί, λευκό

50 ml νερό

Χυμός από 2 λεμόνια

1 λεμόνι, ξύσμα

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. κόρν φλάουερ

Ελαιόλαδο

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

 

1 Για τα σουτζουκάκια:

Αδειάζουμε σε ένα μπολ το γάλα και το ψωμί και τα αφήνουμε να μουλιάσουν.

2 Έπειτα, το σουρώνουμε, τοποθετούμε το ψωμί σε ένα μεγάλο μπολ στο οποίο αδειάζουμε τον κιμά, το σκόρδο, τη φρυγανιά, λίγο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε σουτζουκάκια με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης.
 
3 Κατόπιν, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο, παράλληλα τοποθετούμε ένα τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
 
4 Μόλις ζεσταθεί, τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια καλά από όλες τις πλευρές για περίπου 5 λεπτά.
 
5 Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 3 με 4 λεπτά και μόλις καραμελώσει προσθέτουμε τη μουστάρδα.
 
6 Σοτάρουμε για 1 λεπτό, σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε 1 λεπτό και έπειτα ρίχνουμε το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, το ζωμό, βράζουμε για 7 με 8 λεπτά μέχρι να αρχίσει να μειώνεται η σάλτσα.
 
7 Στη συνέχεια, σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το νερό με το κόρν φλάουερ, το ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να δέσει η σάλτσα, την περιχύνουμε πάνω από τα σουτζουκάκια και τέλος, τα σερβίρουμε ζεστά.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE