Αγαπάμε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές γι' αυτό μην χάσετε την νέα συνταγάρα με "Σουτζουκάκια λεμονάτα" !
#tsoulotip: Μπορούμε να τα μαγειρέψουμε και τηγανητά και στο φούρνο.
ΥΛΙΚΑ
Για τα σουτζουκάκια:
500 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
100 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο χωρίς κόρα
100 ml γάλα
4 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Για το τηγάνισμα:
Ηλιέλαιο
Για τη σάλτσα λεμονάτη:
400 ml ζωμός λαχανικών
50 ml κρασί, λευκό
50 ml νερό
Χυμός από 2 λεμόνια
1 λεμόνι, ξύσμα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. κόρν φλάουερ
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Για τα σουτζουκάκια:
Αδειάζουμε σε ένα μπολ το γάλα και το ψωμί και τα αφήνουμε να μουλιάσουν.
2 Έπειτα,
το σουρώνουμε, τοποθετούμε το ψωμί σε ένα μεγάλο μπολ στο οποίο
αδειάζουμε τον κιμά, το σκόρδο, τη φρυγανιά, λίγο λάδι, αλατοπιπερώνουμε
και πλάθουμε σουτζουκάκια με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης.
3 Κατόπιν,
τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο, παράλληλα τοποθετούμε ένα τηγάνι με λίγο
ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
4 Μόλις ζεσταθεί, τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια καλά από όλες τις πλευρές για περίπου 5 λεπτά.
5 Σε
ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 3 με
4 λεπτά και μόλις καραμελώσει προσθέτουμε τη μουστάρδα.
6 Σοτάρουμε
για 1 λεπτό, σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε 1 λεπτό και έπειτα
ρίχνουμε το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, το ζωμό, βράζουμε για 7 με 8
λεπτά μέχρι να αρχίσει να μειώνεται η σάλτσα.
7 Στη
συνέχεια, σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το νερό με το κόρν φλάουερ, το
ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να δέσει η
σάλτσα, την περιχύνουμε πάνω από τα σουτζουκάκια και τέλος, τα
σερβίρουμε ζεστά.
Πηγή: www.giorgostsoulis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου