links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Ρεβυθοκεφτέδες με γιαούρτι!

Φτιάξτε το ελληνικό φαλάφελ και μοιραστείτε το. Ρεβυθοκεφτέδες που θα σας κάνουν να αγαπήσετε τα ρεβύθια .

Υλικά



400 γρ. βρασμένα ρεβύθια (άβραστα είναι περίπου 250 γρ.)

4 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

2 κουταλιές του γλυκού κύμινο

2 κουταλιές του γλυκού κόλιανδρο σκόνη

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λάδι για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα γιαουρτιού


200 γρ. γιαούρτι
Χυμό μισού λεμονιού
1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
αλάτι

Βήματα


1

Μουσκέψτε τα ρεβύθια σε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο με νερό και μια πρέζα αλάτι για περίπου 6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Στραγγίξτε και τοποθετήστε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, γεμάτη με νερό και βράστε για 40-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν τελειώσετε, τα στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι. Τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας σε ένα μεγάλο δίσκο και αφήστε τα να στεγνώσουν τελείως για περίπου μία ώρα. Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώσουν τελείως.

2

Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε, μέχρι να μαλακώσουν.

3

Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ στο οποίο θα προσθέσετε τα βρασμένα ρεβύθια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μαζί με το κύμινο και κόλιανδρο και ανακατέψτε. Ανοίξτε το μπλέντερ, ανακατέψτε το μείγμα με ένα κουτάλι και ανακατέψτε ξανά. Επαναλάβετε 2-3 φορές, έως ότου όλα τα υλικά να γίνουν μια ωραία ζύμη.

4

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και το μείγμα του ρεβυθιού. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, συμπιέζοντας τα υλικά με τα χέρια μας, μέχρι να ενωθούν. Σχηματίζουμε το μείγμα σε μπάλες.

5

Τηγανίζουμε τις μπάλες σε πολύ καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το επιπλέον λάδι. Για μια πιο υγιεινή εκδοχή, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 25 λεπτά. Με ένα πινέλο βάλτε λάδι στο κάτω μέρος του ταψιού και στην κορυφή των κεφτέδων. Στα μισά του χρόνου ψησίματος, γυρίστε για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές .

6
  

Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα, προσθέτετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπάτε ελαφρά.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE