links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Κεφτεδάκια μπακαλιάρου με σκορδαλιά..

25η Μαρτίου σήμερα και εννοείται πως ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά δεν γίνεται να λείπει από το τραπέζι μας!

Όμως, τα παιδιά δεν ξετρελαίνονται στην ιδέα να φάνε τον μπακαλιάρο στην  κλασική του μορφή, γι αυτό δοκίμασε αυτά τα κεφτεδάκια μπακαλιάρου που γίνονται στο τσακ-μπαμ. Μπορείς να τα συνοδέψουμε με πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανητές για τα παιδιά και με σκορδαλιά για εμάς!

Υλικά                   500gr Μπακαλιάρος
1 μεγάλο Κρεμμύδι ξερό
2 Πατάτες
2 Σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
Μαϊντανός
για το τηγάνισμα Αραβοσιτέλαιο
Για το κουρκούτι
130gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150ml. Νερό
1 Αυγό
1 Ασπράδια αυγών
1/2 κ.γλ. Μπέικιν πάουντερ
Για τη σκορδαλιά
800 γρ Πατάτες
5 Σκελίδες σκόρδο
50 ml Μηλόξυδο
80 ml Γάλα φρέσκο
160 ml Ελαιόλαδο
Αλάτι

Βράζουμε τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουν και τις λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, βράζουμε το μπακαλιάρο για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε να στραγγίξει καλά. Τον μαδάμε με τα χέρια μας να αφαιρέσουμε τυχόν κόκαλα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μπακαλιάρο και προσθέτουμε τη λιωμένη πατάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τριμμένο σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε μαϊντανό και 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. αλεύρι και πλάθουμε να γίνει μία μαλακή ζύμη όπως τα κεφτεδάκια. Αλατίζουμε, τυλίγουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να δέσουν τα υλικά.
    
Για το κουρκούτι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό, το ασπράδι, το αλεύρι, το μπείκιν πάουντερ και το νερό.

Πλάθουμε το μείγμα με το μπακαλιάρο σε κεφτεδάκια και τα ρίχνουμε στο κουρκούτι. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας.
    
Για τη σκορδαλιά

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και από επάνω το σκεύος μαγειρικής στον ατμό,η σε ατμομάγειρα αν διαθέτουμε και μαγειρεύουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι.
Αν δεν έχουμε τα παραπάνω σκεύη, βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό στον ίδιο χρόνο. Όμως οι πατάτες στον ατμό δίνουν καλύτερη υφή γιατί δεν κρατάνε νερό και αξίζει να το δοκιμάσετε.

Όταν γίνουν οι πατάτες, τις αποσύρουμε σε τρυπητό και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Αν τις αφήσετε παραπάνω θα σφίξουν και δεν θα πολτοποιηθούν εύκολα.
Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδο και τις προσθέτουμε μαζί με το ελαιόλαδο,το μηλόξυδο και το αλάτι σε multi και τα χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν και το σκόρδο να πολτοποιηθεί καλά.

Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπωλ και τις πολτοποιούμε με το εργαλείο του πουρέ.Εναλλακτικά με μύλο λαχανικών αν διαθέτουμε.
Δεν πολτοποιούμε τις πατάτες στο multi γιατί η υφή του πουρέ θα γίνει μαστιχωτή. Προσθέτουμε στις πολτοποιημένες πατάτες το μείγμα με το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει λεία η σκορδαλιά μας.

 
Πηγή: cookos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE