links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Αγιορείτικες σουπιές με σπανάκι.🦑

Αγιορείτικες σουπιές με σπανάκι

Ένα φαγητό που θα λατρέψετε, κατάλληλο για τη νηστεία και για όσους/ες αγαπάνε τα θαλασσινά. Πεντανόστιμες αγιορείτικες σουπιές με σπανάκι, με άρωμα Ελλάδας, γεμίζουμε όμορφες, καλοκαιρινές μυρωδιές το τραπέζι μας! Τι καλύτερο για Σαρακοστή και όχι μόνο;

 

#tsoulotip: Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες σουπιές, τις ζεματίζουμε για 2-3 λεπτά.

 

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια

1 κιλό σπανάκι, φρέσκο, καθαρισμένο

600 ml ζωμός, λαχανικών

50 ml κρασί, λευκό

1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος

1 κ.γ. ρίγανη

¼ κ.γ. κύμινο 

Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά.

2 Προσθέτουμε τις σουπιές και σοτάρουμε για άλλα 2 με 3 λεπτά.
 
3 Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κύμινο, τη ρίγανη, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και σιγοβράζουμε για 35 με 40 λεπτά.
 
4 Tα τελευταία 15 με 20 λεπτά προσθέτουμε τον άνηθο μαζί με το σπανάκι και αφήνουμε να βράσει ώσπου να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει ελάχιστα η σάλτσα.
 
5 Σερβίρουμε τις σουπιές ζεστές.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE