links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Πεντανόστιμη μπιφτεκόπιτα απο τον Chef, *Γιώργο Τσούλη..

https://www.giorgostsoulis.com

Αφράτη πεντανόστιμη μπιφτεκόπιτα, η απόλυτη παιδική ανάμνηση.

Δείτε την συνταγή παρακάτω..

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

300 γρ. αλεύρι, σκληρό

1 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική

3 γρ. μαγιά, ξερή

1 κ.γ. αλάτι

180 ml νερό

2 κ.σ. ελαιόλαδο & extra, για το άλειμμα του σκεύους

1 κρόκο αραιωμένο με νερό, για το άλειμμα

 

Για τη γέμιση:

4 μπιφτέκια μοσχαρίσια 150 γρ. το καθένα

8 φέτες τυρί του τοστ

Ελαιόλαδο

 

Για τη σάλτσα:

300 γρ. έτοιμη σάλτσα για πίτσα

1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά κυβάκια

1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κυβάκια

1 κ.γ. ρίγανη, ξερή

200 γρ. φέτες μπέικον, λεπτοκομμένες

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το νερό, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά να φουσκώσει.

2 Ύστερα, στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι με το λάδι και το αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3 Κατόπιν, αδειάζουμε μέσα στον κάδο και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με το γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μία μαλακή και ομογενοποιημένη ζύμη.
4 Έπειτα, μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για μία με μιάμιση ώρα.
5 Για τη σάλτσα: Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, τις πιπεριές και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
6 Αμέσως μετά, ρίχνουμε μέσα το μπέικον, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
7 Στη συνέχεια, αδειάζουμε μέσα στο τηγάνι την έτοιμη σάλτσα για πίτσα, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αφού πάρει, αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά ακόμα. Μόλις είναι έτοιμη, αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη να κρυώσει.
8 Για τη γέμιση: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε και από τις 2 πλευρές για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
9 Σύνθεση: Αφαιρούμε το ζυμάρι από το μπολ, το χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη και ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας το κάθε ζυμαράκι σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 20εκ. με ένα πλάστη.
10 Ύστερα, αλείφουμε ένα φύλλο με νερό σε όλη την επιφάνεια του, απλώνουμε ομοιόμορφα λίγη από τη σάλτσα αφήνοντας κενό περιμετρικά, τοποθετούμε στο κέντρο μία φέτα τυρί, ένα μπιφτέκι, άλλη μία φέτα τυρί και καλύπτουμε με ένα φύλλο ακόμα.
11 Κατόπιν, κλείνουμε καλά τις άκρες, τις διπλώνουμε προς τα μέσα, μεταφέρουμε την μπιφτεκόπιτα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα υλικά.
12 Έπειτα, αλείφουμε τις μπιφτεκόπιτες με τον κρόκο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C στον αέρα για 20-25 λεπτά.
13 Μόλις είναι έτοιμες, σερβίρουμε τις μπιφτεκόπιτες ζεστές.

*Chef Γιώργος Τσούλης

Μεγάλωσε στην πιτσαρία του πατέρα του, στο Αιγάλεω, όμως δεν είχε μπει ποτέ στη διαδικασία να φτιάξει ο ίδιος κάποιο φαγητό ή να βοηθήσει τους γονείς του στην κουζίνα. Η σχολή μαγειρικής Le Monde ήταν η πρώτη του εμπειρία με τη μαγειρική και με αυτές τις γνώσεις ξεκίνησε τη δική του αναζήτηση νέων γεύσεων, υλικών και τεχνικών μαγειρικής αλλά και ζαχαροπλαστικής.

Έκτοτε, ο Γιώργος Τσούλης έχει αναλάβει πολλές βραβευμένες κουζίνες ελληνικών εστιατορίων, έχει μοιραστεί τις μαγειρικές του ικανότητες μέσα από επιτυχημένες και ιδιαίτερα δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές σε Ελλάδα (Mega, Alpha, Open TV) και Κύπρο (Sigma TV), ενώ αποτελεί αγαπημένο πρόσωπο για διεθνή brands.  ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

 

Giorgos Tsoulis 

www.giorgostsoulis.com 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE