Σε μια επίσκεψή μας στο Μοναστηράκι, δοκιμάσαμε κρεατόπιτα με τραχανά που έφτιαξε η κυρά Πηνελόπη Πετροπούλου-Κακούρη.
Η κυρά Πηνειό όπως την φωνάζουν στο χωριό μας έδωσε περιληπτικά την συνταγή της κρεατόπιτας με τραχανά που την έμαθε από την γιαγιά της και σας την παρουσιάζουμε:
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το φύλο.
Κόβουμε ένα κιλό χοιρινό σε κομματάκια και το βράζουμε 45 λεπτά, όταν βράσει το βάζουμε σε ένα μπολ.
Στην συνέχεια το τοποθετούμε στην κατσαρόλα στην φωτιά και ρίχνουμε μια κουταλιά λίπος από το χοιρινό. Ρίχνουμε τον τραχανά και το καβουρδίζουμε 1-2 λεπτά, μετά ρίχνουμε τον ζωμό μέσα και γίνεται χυλός.
Μετά από τρία λεπτά το σβήνουμε.
Προετοιμάζουμε το ταψί αφού το αλείψουμε με λίπος, στην συνέχεια στρώνουμε 2 φύλα, ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και τα σκεπάζουμε με τα δυο φύλα.
Την βάζουμε στην φωτιά πάνω στην πυροστιά και όταν πάρει λίγο από κάτω την γυρίζουμε με τον παραδοσιακό τρόπο μέχρι να ψηθεί.
Καλή επιτυχία & Καλή απόλαυση
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου