links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Πώς ο "κόκκινος εργολάβος" Χ. Καλογρίτσας κατεδάφισε τον Νίκο Παππά - Το παρασκήνιο του ΣΥΡΙΖΑ channel

ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ - ΠΑΠΠΑΣ
ΓΡΑΦΕΙ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Πώς έγινε η συμφωνία με τις ευλογίες του Νίκου Παππά, εν γνώσει του τότε Μεγάρου Μαξίμου για να δημιουργηθεί το "ΣΥΡΙΖΑ Channel" - Στη Βουλή η δικογραφία.

Στη βουλή αναμένεται να ξαναζωντανέψουν τα όσα αντισυνταγματικά συνέβησαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη του Αυγούστου του 2016 για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών αλλά και να αποδειχθούν τα όσα πρωτοφανή έχει καταγγείλει ο Χρήστος Καλογρίτσας εναντίον του Νίκου Παππά, για τα όσα έγιναν λίγες ημέρες πριν οι υποψήφιοι καναλάρχες κλειστούν τότε στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας.

Ο "κόκκινος" εργολάβος, όπως τον χαρακτήριζαν εκείνη την περίοδο τα μέσα ενημέρωσης, λόγω των στενών του σχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως το καλοκαίρι του 2016 υπήρξε εικονική συμφωνία με λιβανέζικη κατασκευαστική προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη εγγυητική επιστολή των 3 εκ. ευρώ, για τη συμμετοχή Καλογρίτσα στο διαγωνισμό. Μάλιστα η συμφωνία αυτή έγινε με τις ευλογίες του Νίκου Παππά και εν γνώσει του White House, δηλαδή του τότε Μεγάρου Μαξίμο,υ για να δημιουργηθεί το "ΣΥΡΙΖΑ Channel".

Ο φάκελος της δικογραφίας αναμένεται να φτάσει τις επόμενες ημέρες στη βουλή και εκεί θα αποφασιστεί αν η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ- που έχει και την πλειοψηφία- θα προχωρήσει σε σύσταση προανακριτικής ή εξεταστικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό.

Για 6 αδικήματα κατηγορεί ο Καλογρίτσας τον Παππά

Η ΝΔ είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή την αποπομπή του Νίκου Παππά ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ είχε τονίσει τον περασμένο Ιούλιο για το επίμαχο ζήτημα: "Το 2016 επιχειρήθηκε από ΣΥΡΙΖΑ προσπάθεια χειραγώγησης των ΜΜΕ. Τώρα μαθαίνουμε τις λεπτομέρειες". Παράλληλα είχε κάνει λόγο για "εκκωφαντική εκδίκηση της πραγματικότητας σε όσους μας κουνούσαν το δάχτυλο κρατώντας ζυγαριά, βάζοντας από τη μια πλευρά το δήθεν το δικό τους ηθικό πλεονέκτημα."

Στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας στην Εισαγγελία έχει συμπεριλάβει έξι αδικήματα και τα οποία αφορούν δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως, και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Ο εργολάβος προχώρησε στις αποκαλύψεις καθώς η λιβανέζικη εταιρεία του ζήτησε πίσω τα 3 εκ. ευρώ που ο ίδιος υποστηρίζει πως ήταν εικονική συναλλαγή, ενώ από την πλευρά του ο κατασκευαστικός κολοσσός τονίζει, πως τα χρήματα δόθηκαν κανονικά και αφορούσαν την κατασκευή εμπορικού κέντρου.

Καλογρίτσας: "Δεν είχα λεφτά για κανάλια"

Το περασμένο Νοέμβριο ο Χρήστος Καλογρίτσας στην κατάθεση του είχε περιγράψει με λεπτομέρειες το πώς έγινε η προσέγγιση από το Νίκο Παππά ενόψει του επίμαχου διαγωνισμού. "Εκείνη την περίοδο είχα δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, συνεπώς δεν είχα λεφτά για κανάλια. Όταν το είπα στον κ. Παππά μου απάντησε: Δεν χρειάζονται χρήματα από εσένα. Θα τα βρούμε εμείς. Εμείς το όνομα σου θέλουμε μόνο".

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να υποβαθμίσει τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα με τον Νίκο Παππά να κάνει λόγο για μια "τζούφια υπόθεση" και "ξαναζεσταμένο φαγητό" και την Κουμουνδούρου να κατηγορεί τον εργολάβο ότι προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα, μια αστική διαφορά του για ένα ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το διαδικαστικό

Μόλις διαβιβαστεί η δικογραφία στη βουλή, η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ που έχει και την πλειοψηφία θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ζητήσει την σύσταση εξεταστικής ή προκαταρτικής επιτροπής για την διερεύνηση των καταγγελιών εναντίον του Νίκου Παππά. Στην περίπτωση που το κυβερνών κόμμα επιλέξει την σύσταση εξεταστικής επιτροπής τότε απαιτούνται 60 υπογραφές και χρειάζεται την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των Βουλευτών (120 ψήφοι). Για την προκαταρτική χρειάζεται 30 υπογραφές αλλά και να την ψηφίσουν τουλάχιστον 151 βουλευτές.


Publisher Logo

Πηγή ανάρτησης: www.thetoc.gr


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE