links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Çavuşoğlu: Προσκαλούμε την Ελλάδα σε διερευνητικές επαφές.

ελληνοτουρκικα

«Ζητούμε από την Ελλάδα συνάντηση διερευνητικών επαφών τον Ιανουάριο», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου όταν μίλησε δημόσια στην Άγκυρα με τον λεγόμενο υπουργό Εξωτερικών του ψευδο-κράτους στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο. 

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στο καθεστώς της Κύπρου, αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Τουρκίας για δύο κράτη στο νησί. 

«Δεν θα επιτρέψουμε τη σφαγή Τουρκοκυπρίων», είπε. Το αίτημα του Çavuşoğlu να ξεκινήσει συνομιλίες με την Ελλάδα επαναλήφθηκε από τον Τούρκο προεδρικό εκπρόσωπο, ahimbrahim Kalın. Η Άγκυρα ελπίζει για καλές εξελίξεις στις σχέσεις με την Ελλάδα », δήλωσε ο Kalın σε τηλεοπτική συνέντευξη στο CNN Türk, σύμφωνα με τον Έθνος.

«Ο πρόεδρος μας είχε μια καλή τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο τέλος αυτού του μήνα, δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ θα επισκεφθούν τη χώρα μας», δήλωσε ο Kalın. «Στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής διαδικασίας, ο Υπουργός Εξωτερικών μας, Mevlüt Çavuşoğlu, θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιήσει συνομιλίες. Υπάρχει ένα ευνοϊκό έδαφος για μια θετική ατμόσφαιρα εκεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Μπορώ να πω ότι οι διερευνητικές συζητήσεις εκεί θα έχουν καλά αποτελέσματα στο εγγύς μέλλον», είπε. «Το ζήτημα των κυρώσεων είναι πίσω μας», πρόσθεσε.

Πηγή: greekcitytimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE