links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Μερομήνια 2020 – 2021: Πρακτική πρόβλεψη καιρού. ☀️ ❄️ 🍁 🌸

Τα Μερομήνια ή Ημερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα…

Δεκέμβριος

15-23: Επιδείνωση του καιρού στα μέσα Δεκεμβρίου. Προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα και συνεχόμενη κακοκαιρία. Θα έχουμε βροχές και πιθανές χιονοπτώσεις – χιόνια.

24-30: Ο Καιρός τα Χριστούγεννα του 2020 αναμένεται να είναι πολύ κρύος με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες. Χριστούγεννα με χιόνια θα κάνουμε φέτος; Αναμένονται χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά της χώρας αλλά και στα πεδινά έως και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας.

Ιανουάριος 

1-5: Ήρθε η Πρωτοχρονιά και το 2021. Ο καιρός τον Ιανουάριο του 2021 κατά το πρώτο πενθήμερο, αναμένεται να ξεκινήσει σαφέστατα πιο ήπιος, πιο βελτιωμένος αλλά θα παραμένει κρύος.

5-15: Επιδείνωση του καιρού έως τα μέσα Ιανουαρίου. Πυκνή συννεφιά που θα οδηγήσει σε βροχές κατά τόπους και πιθανές χιονοπτώσεις – χιόνια κυρίως στα ορεινά της χώρας.

18-23: Περεταίρω και πιο γενικευμένη επιδείνωση του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα ακόμα και στα πεδινά της Ελλάδας.

23-27: Μετά από ένα διάστημα 2-3 εβδομάδων κακοκαιρίας ο καιρός θα παρουσιάσει εμφανή σημάδια βελτίωσης με άνοδο θερμοκρασίας κλπ

28-31: Μετά από ένα διάλειμμα ολίγων ημερών που είχαμε… αναμένεται επιδείνωση του καιρού στα τέλη του Ιανουαρίου 2021.

Φεβρουάριος

1-7: Ο Φεβρουάριος του 2021 την πρώτη εβδομάδα θα μας φέρει βροχές στα πεδινά της χώρας και χιόνια στα ορεινά.

8-24: Ο καιρός θα βελτιωθεί και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου δεν αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

25-28: Ο καιρός στο τέλος του Φεβρουαρίου προβλέπεται να επιδεινωθεί και να είναι βροχερός (βροχές).

Μάρτιος

1-7: Ο Μάρτιος του 2021 αναμένεται να ξεκινήσει με επιδείνωση του καιρού. Πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα της Ελλάδας ● Τσικνοπέμπτη το 2021 έχουμε στις 04.03.2021 – Κυριακή των Αποκριών στις 07.03.2021

8-16: Ο καιρός στην συνέχεια και μέχρι τα μέσα Μαρτίου (με Καθαρά Δευτέρα να έχουμε στις 15.03.2021) θα παρουσιάσει μικρή βελτίωση.

17-26: Μετά τα μέσα Μαρτίου ο καιρός θα εμφανίζει μία εικόνα με συνεχόμενη κακοκαιρία. Πτώση της θερμοκρασίας με βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται σε σχετικά χαμηλά υψόμετρο.

27-31: Ο Μάρτιος «αποφασίζει» να μας αποχαιρετήσει με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου.

Απρίλιος

1-20: Όχι δεν είναι «ψέμα». Ο Απρίλιος του 2021 τις 2-3 πρώτες εβδομάδες αναμένεται σε γενικές γραμμές να είναι καλός και ανοιξιάτικος. Άρχισε να «μυρίζει» άνοιξη…

21-30: Το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου, που είναι και η Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα 2021, ο καιρός θα χαλάσει. Αναμένονται να σημειωθούν βροχές με κατά τόπους καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Μάϊος

1-7: Ο Μάιος του 2021 την πρώτη εβδομάδα θα συνεχίσει σχεδόν στο ίδιο μοτίβο. Άστατος με κατά τόπους βροχές και έντονες μπόρες – καταιγίδες (κεραυνούς κλπ) ● Πρωτομαγιά και Πάσχα 2021 με κακοκαιρία ενδεχομένως φέτος, βροχές και μπόρες.

8-20: Στην συνέχεια ο Μάιος και προς τα μέσα Μαΐου ο καιρός θα βελτιωθεί και θα έχουνε καλοκαιρία – ανοιξιάτικος καιρός.

21-31: Το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου ο καιρός θα χαλάσει. Αναμένονται να σημειωθούν κατά τόπους βροχές με μπόρες – καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Ιούνιος

1-21: Ο Ιούνιος του 2021 θα μας έρθει με καλοκαιρία. Καιρός αίθριος και ζεστός τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Ιουνίου ● Αγίου Πνεύματος έχουμε στις 21.06.2021

22-25: Ο καιρός – πρόσκαιρα για λίγες ημέρες – προβλέπεται να είναι βροχερός (καλό κάνει το νερό καλοκαιριάτικο) με πιθανές καταιγίδες κατά τόπους.

26-30: Τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου 2021 θα επιστρέψει η καλοκαιρία με άνοδο της θερμοκρασίας και ζέστη (…ώρα να ξεχυθούμε σε καφετέριες, παραλίες κλπ)

Ιούλιος

1-10: Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2021 αναμένεται μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας και καύσωνας. Τα πρώτα κλιματιστικά παίρνουν μπροστά….

11-20: Ο καιρός προβλέπεται να είναι καλός – αίθριος με τα πρώτα μελτέμια να εμφανίζονται (προβλέψιμοι και σταθεροί άνεμοι που πνέουν τους θερινούς μήνες – εκδηλώνονται στις ελληνικές θάλασσες και κυρίως στο Αιγαίο)

21-30: Τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου 2021 ο καιρός αναμένεται να είναι ασταθής με σποραδικές κατά τόπους μπόρες – έντονες βροχές.

Αύγουστος

1-10: Ο καιρός προβλέπεται να είναι αίθριος με Αυγουστιάτικα μελτέμια να πνέουν στις ελληνικές θάλασσες, το Αιγαίο και γενικά τις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας.

11-30: Ο Αύγουστος του 2021 αναμένεται να έχει αρκετή ζέστη στην συνέχεια – άνοδο θερμοκρασίας.

Η μέθοδος είναι πολύ απλή για όσους γνωρίζουν τα μερομήνια.

Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό τον επόμενων μηνών.

Δηλαδή, η πρώτη ημέρα μας δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη για τον Σεπτέμβριο, η τρίτη για τον Οκτώβριο, κ.ο.κ.

*** Σημειώνεται ότι τα μερομήνια δεν μπορούν να αποτελέσουν ασφαλή μέθοδο πρόβλεψης καιρικών συνθηκών και πόσο μάλιστα να αντικαταστήσουν τις επιστημονικές προγνώσεις του καιρού.



Πηγή ανάρτησης: trikala365.gr

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE