Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά - Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά - Ποσότητα: 4 άτομα |
Οι πάγκοι της λαϊκής είναι γεμάτοι από υπέροχα, καταπράσινα χόρτα κάθε λογής, τις συνταγές με χόρτα τις αγαπώ αλλά πάνω από όλες τις συνταγές ‘έχω” τα τσιγαριαστά χόρτα με αυγά και φέτα είναι το καλύτερό μου!
– 500 γρ. διάφορα χόρτα εποχής (αντίδια, ραδίκια, σπανάκι, σέσκουλα)
– 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
– 1 μικρό ματσάκι μυρωδικά (καυκαλήθρες, μάραθο, μαϊντανό, κόλιανδρο)
– 100 γρ. χυμό ντομάτας
– 50 ml. ελαιόλαδο
– 3-4 αυγά
– 100 γρ. φέτα
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Αλάτι
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.
❷ Σε ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά.
Αραιώνουμε τον ντοματοχυμό σε 100 ml. νερό και τον προσθέτουμε στο τηγάνι μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα χόρτα.
❸ Τα σωτάρουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, αρκετό πιπέρι, τα μυρωδικά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
❹ Μ΄ένα πιρούνι “ανοίγουμε” τα χόρτα δημιουργώντας κενά μέσα στα οποία ρίχνουμε τ΄αυγά, όταν πήξει το ασπράδι τους είναι έτοιμα, αποσύρουμε και προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φέτα και μπόλικο ψωμί!
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όπια χόρτα εποχής μας αρέσουν
– Αν είναι η εποχή της ντομάτας προσθέτουμε 2 ντομάτες τριμμένες
– Τ΄αυγά και τη φέτα μπορούμε να τα παραλείψουμε
– Εδώ μπορείς να δεις άλλη μια συνταγή με σπανάκι και αυγά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου