links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

'Πίτα' με πατάτες και μανιτάρια.

κύρια φωτογραφία συνταγής Πατατόπιτα
Δημοσιεύθηκε από:Sissy Emilova
Υλικά

    500 γρ. φύλλα αρμένικα λαβάς
    5 πατάτες μέτριες
    250 γρ. μανιτάρια άσπρα
    200 γρ. τυρί αγελαδινό
    200 γρ. κίτρινο σκληρό τυρί τριμμένο
    αλάτι
    θυμάρι

Εκτέλεση

    Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Ελέγχουμε με το πιρούνι αν έχουν μαλακώσει οι πατάτες.

    Όσο βράζουν οι πατάτες, τηγανίζουμε σε ελάχιστο λάδι τα μανιτάρια τα οποία κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Αλατίζουμε και ρίχνουμε λίγο θυμάρι.

    Αφού βράσουν οι πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε με την πρέσα για τον πουρέ. Προσθέτουμε το θρυμματισμένο τυρί, το τριμμένο κίτρινο τυρί (κρατάμε μικρή ποσότητα για το τέλος) και τα μανιτάρια.

    Βάζουμε τη γέμιση στο φύλλο κατά μήκος, κόβουμε ένα ορθογώνιο κομμάτι και τυλίγουμε διπλό φύλλο κλείνοντας τις άκρες.

    Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου, όσο να λιώσει το τυρί.

    Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ραντίζουμε με λίγο νερό και σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 10 λεπτά.



Πηγή ανάρτησης: cookpad.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE