Οι πίκλες έχουν επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο. Κάποιοι τις
λατρεύουν, άλλοι τις μισούν. Όλοι, όμως, συμφωνούν ότι οι πίκλες
-γνωστές και ως τουρσί- αποτελούν έναν χαρακτηριστικό μεζέ, ιδανικό για
τσίπουρο, ουζάκι ή… για ένα αχνιστό πιάτο με όσπρια. Τα καλά νέα; Από
σήμερα, θα μπορείτε να τις ετοιμάζετε μόνοι σας στο σπίτι! Γιατί; Επειδή
θα σας μάθω όλα τα μυστικά τους, δίνοντάς σας ταυτόχρονα δοκιμάσμένες
συνταγές για να στεφτεί η προσπάθειά σας με απόλυτη επιτυχία, ακόμα κι
αν είναι η πρώτη φορά που καταπιάνεστε με την παρασκευή τους.
Για την ιστορία...
Η δημιουργία της πίκλας ξεκίνησε ως λύση ανάγκης προκειμένου να μπορούν τα νοικοκυριά να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής ορισμένων τροφίμων. Βλέπετε, η πίκλα αποτελεί μια μέθοδο συντήρησης των τροφίμων στην οποία κατέφευγε ο κόσμος τα παλιά τα χρόνια όταν τα ψυγεία δεν υπήρχαν καν στη σφαίρα της φαντασίας. Τότε, λοιπόν, η παρασκευή τους αποτελούσε λύση ανάγκης.
Τι χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε πίκλες;
Για την ιστορία...
Η δημιουργία της πίκλας ξεκίνησε ως λύση ανάγκης προκειμένου να μπορούν τα νοικοκυριά να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής ορισμένων τροφίμων. Βλέπετε, η πίκλα αποτελεί μια μέθοδο συντήρησης των τροφίμων στην οποία κατέφευγε ο κόσμος τα παλιά τα χρόνια όταν τα ψυγεία δεν υπήρχαν καν στη σφαίρα της φαντασίας. Τότε, λοιπόν, η παρασκευή τους αποτελούσε λύση ανάγκης.
Τι χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε πίκλες;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου