links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Αμφιλοχία: Αντιδράσεις για κεραία κινητής τηλεφωνίας σε πυκνοκατοικημένη περιοχή..

Αυτόματο προσχέδιο Αντιδράσεις έχει προκαλέσει εδώ και μερικούς μήνες η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο κτίριο όπου στεγαζόταν ο ΟΤΕ στην Αμφιλοχία, σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.
Α​ναγνώστης του karvasaras.gr απέστειλε φωτογραφίες από το σημείο όπου έχει τοποθετηθεί η κεραία και με μήνυμά του υποστηρίζει πως η εγκατάσταση της εν λόγω κεραίας σε ένα τόσο κεντρικό σημείο που περιτριγυρίζεται από σπίτια είναι παράνομη λόγω της ακτινοβολίας και των συνεπειών που μπορεί να επιφέρει στους κατοίκους.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο αναγνώστης, από το 2019 που φαίνεται ότι τοποθετήθηκε η κεραία, κάτοικοι της περιοχής έχουν ξεκινήσει να συλλέγουν υπογραφές κατά της εγκατάστασης της, ενώ κάποιοι έχουν απευθυνθεί εγγράφως προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ζητώντας εξηγήσεις.

Μάλιστα από τον αναγνώστη τονίζεται ότι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤ) σε απάντησή της αναφέρει την κεραία ως 2G/3G ενώ όπως υποστηρίζουν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι, έχει ήδη αναβαθμιστεί σε 4G και ανησυχούν ότι στο μέλλον θα αναβαθμιστεί σε 5G.

Καταλήγοντας στο μήνυμά του ο αναγνώστης υπογραμμίζει ότι αυτή τη στιγμή οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί ξεπερνούν τις 100 και τις επόμενες εβδομάδες θα αποφασιστεί από τους κατοίκους η επόμενη ενέργειά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE