συνταγή: DimitraTr |
Μπορείς να φας μια κουταλίτσα όταν έχεις λιγούρες ή να τη χρησιμοποιήσεις ως υλικό σε υπέροχες συνταγές για γλυκά. Δυστυχώς όμως, όπως η πλειοψηφία των γλυκών, η μερέντα έχει πολλές θερμίδες και δεν είναι σύμμαχος στη διατροφή σου. Επειδή όμως η ανάγκη για ένα γλυκό που και που υπάρχει, μια καλή ιδέα είναι να φτιάξεις μια σπιτική πραλίνα σοκολάτας!
Λιτή και γευστική, η σπιτική μερέντα είναι και πολύ πιο υγιεινή από την έτοιμη καθώς δε περιέχει όλα τα πρόσθετα και τα συντηρητικά. Εδώ θα βρεις μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτική πραλίνα σοκολάτας!
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:
- 400 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
- 250-350 γρ. ζάχαρη άχνη ( αναλόγως πόσο γλυκό το θέλουμε )
- 50 γρ. κακάο
- 80 γρ. σπορέλαιο ή φουντουκέλαιο
- 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια στο πολυμηχάνημα
- Προσθέτουμε στο πολυμηχάνημα το σπορέλαιο ( ή το φουντουκέλαιο)
- Χτυπάμε το μείγμα περίπου 4 με 5 λεπτά έως να πάρει μια αραιή, νερουλή μορφή.
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος και τη ρίχνουμε στο πολυμηχάνημα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να αφομοιωθεί στο μείγμα.
- Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και το κακάο
- Χτυπάμε για 2 λεπτά το μείγμα
- Αποθηκεύουμε τη πραλίνα μας σε ένα βαζάκι
Η πραλίνα σοκολάτας σου είναι έτοιμη και μπορείς φυσικά να την φας σκέτη, σε ψωμί ή να την προσθέσεις σε λαχταριστές βάφλες, κρέπες ή pancakes!
Extra tips:
- Έχε στο νου σου πως όσο την επεξεργάζεσαι στο μούλτι, η πραλίνα φουντουκιού ζεσταίνεται αρκετά και όσο κρυώνει αργότερα θα σφίξει. Έτσι, εάν δε σου φαίνεται αρκετά σφιχτή στο πολυμηχάνημα, μην ανησυχείς!
- Αποθήκευσε την για 1-2 βδομάδες εκτός ψυγείου. Αν όμως θέλεις να τη διατηρήσεις περισσότερο καιρό βάλε την στο ψυγείο!
- Εάν θες να γίνει νηστίσιμη η πραλίνα σου μπορείς να βάλεις κουβερτούρα αντί για σοκολάτα γάλακτος!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου