links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Πέθανε η «Αγία Αθανασία του Αιγάλεω»

Σε ηλικία 92 χρόνων έφυγε από τη ζωή η περιώνυμη «Αγία Αθανασία του Αιγάλεω», η οποία έκανε χιλιάδες αφελείς να παραληρούν υποστηρίζοντας ότι η Παναγία και ο Θεός «χάραζαν» στο στήθος της ανορθόγραφα… ραβασάκια!
Το «παρών» στη νεκρώσιμη ακολουθία που τελέστηκε στο περίφημο ίδρυμα – γηροκομείο «Παναγία Φανερωμένη» στα Παλαιοκούνδουρα Μάνδρας, κοντά στα Βίλια, έδωσαν και αρκετοί ιερείς, εκτός από τους πιστούς ακολούθους της «αγίας» οι οποίοι «έπιναν νερό» στο όνομά της. Για όλα φρόντισε ο αδερφός της Βύρωνας, ο οποίος υπήρξε δεξί της χέρι για περισσότερο από 40 χρόνια, στα οποία δημιούργησε μια τεράστια περιουσία.
Κλαίγοντας και ψάλλοντας
Αμέσως μετά η πομπή, που αποτελούταν από άνδρες και γυναίκες με λευκές μαντίλες(το σήμα κατατεθέν της αθανασίας), κατευθύνθηκε κλαίγοντας και ψάλλοντας εκκλησιαστικούς ύμνους στο σημείο όπου βρίσκεται ο ολόλευκος μαρμάρινος τάφος που είχε φτιάξει η θανούσα ήδη από το 1985. Ακριβώς δίπλα σε αυτόν βρίσκεται, εξάλλου, και το τεράστιο οστεοφυλάκιο που κατασκευάστηκε για να τοποθετούνται εκεί τα οστά των πιστών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE