links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

«Πρωταγωνιστεί» ο Βάλτος στην λαθροϋλοτομία..

 «Πρωταγωνιστεί» ο Βάλτος στην λαθροϋλοτομία Τα τελευταία χρόνια, ιδιαιτέρως αυτά της βαθιάς οικονομικής κρίσης της χώρας, παρατηρήθηκε η ένταση του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας των δασών του νομού Αιτωλοακαρνανίας. 

Η περιοχή που «πρωταγωνιστεί» είναι ο Βάλτος, ακολουθεί το Ξηρόμερο και στη συνέχεια το Μεσολόγγι.

Για το θέμα μίλησε στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την Δήμητρα Λαοπόδη, ο Διευθυντής Δασών Αιτωλοακαρνανίας, Νικήτας Μάζης, ο οποίος έδωσε στοιχεία για την λαθροϋλοτομία στο νομό, ενώ επισήμανε ότι το 2018 έγιναν 3 χιλ. έλεγχοι από τα Δασαρχεία του νομού, και μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 2.300.

Από αυτούς τους ελέγχους έγιναν 77 μηνύσεις το 2018 ενώ κατασχέθηκαν 146 τόνοι καυσόξυλων και 10 αυτοκίνητα. Όσο για το 2019 μέχρι τον μήνα Οκτώβριο είχαν ήδη κατασχεθεί 102 τόνοι καυσόξυλα και ένα αυτοκίνητο, και υποβλήθηκαν 25 μηνύσεις.

Ο κ. Μάζης επισήμανε την έλλειψη προσωπικού ιδιαιτέρως στο Δασαρχείο Αμφιλοχίας, στο οποίο εργάζονται μόνο δυο υπάλληλοι χωρίς να διαθέτουν αυτοκίνητο ενώ για να κάνουν τους ελέγχους πολλές φορές χρησιμοποιούν τα δικά τους αυτοκίνητα πληρώνοντας την βενζίνη από την τσέπη τους με κίνδυνο να μην πάρουν πίσω τα χρήματα κι αν τα πάρουν αυτό θα γίνει μετά από ένα χρόνο!

Τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει μια ύφεση στο φαινόμενο, αλλά και πάλι οι ζημιές που έχουν γίνει στα δάση μας είναι ανυπολόγιστες.

Εφημερίδα «Συνείδηση»


Πηγή ανάρτησης: sinidisi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE