links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Ιμάμ Μπαϊλντί του Γιάννη Λουκάκου!!

Ιμάμ Μπαϊλντί

ΥΛΙΚΑ




Για το Ιμάμ
  • μελιτζάνες τηγανισμένες
  • γέμιση
  • 20 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
Για τις μελιτζάνες
  • 2 κιλά μελιτζάνες, 8 μελιτζάνες περίπου
  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
Για τη γέμιση
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κρεμμύδι, σε φέτες
  • 10 γρ. σκόρδο, σε φέτες
  • 20 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. ντομάτες χωρίς φλούδες και σπόρια, ψιλοκομμένες
  • 4 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 3 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 11 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. πιπέρι
  • 5 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ




Για το Ιμάμ
Με ένα κουτάλι απλώνουμε γέμιση πάνω σε κάθε μισό μελιτζάνας. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Φουρνίζουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει το επάνω μέρος της μελιτζάνας.

Για τις μελιτζάνες
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι. Τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία ώστε να είναι έτοιμες για να σοταριστούν. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν. Τις αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη γέμιση
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ζάχαρη, τον πελτέ της ντομάτας και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Ρίχνουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.


Πηγή ανάρτησης: www.yiannislucacos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE