links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο!! 🍴

Κολοκυθάκια Γεμιστά Αυγολέμονο Τα κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο είναι τοποθετημένα στο μυαλό μου ανάμεσα στα εμβληματικά πιάτα της Ελληνικής αστικής κουζίνας, όπως το κοτόπουλο μιλανέζα, ο μουσακάς, το λεμονάτο, η σφυρίδα “Αθηναϊκή” μαγιονέζα.

Πιάτο κι’ αυτό με φινέτσα, ιδιαίτερη τεχνική στο αυγολέμονο, με λεπτές γεύσεις και αρώματα από οικεία υλικά, στην πιο εξελιγμένη γαστρονομικά μορφή της Ελληνικής κουζίνας.

Ψάχνοντας για την προέλευση της συνταγής για κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο, χωρίς επιτυχία ομολογώ όντας εκτός Ελλάδος και με μόνη πηγή το διαδίκτυο, συνειδητοποίησα πως το ένα βασικό στοιχείο της, το αυγολέμονο, δεν είναι Ελληνική τεχνική της λόγιας κουζίνας, όπως νόμιζα, αλλά προέρχεται από την Εβραϊκή κουζίνα. Μάλιστα φαίνεται ότι ξεκίνησε ως τεχνική κατά τον Μεσαίωνα από τους Εβραίους που ζούσαν στην Ισπανία, οι οποίοι αφού διώχτηκαν από εκεί το 1492, μετέφεραν την συνταγή στα πάτρια εδάφη της Μέσης Ανατολής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE