links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Επανέρχονται τα δώρα στο Δημόσιο…αλλά ψαλιδισμένα ..

 https://magnesianews.gr/wp-content/uploads/2014/01/%CE%95%CE%A6%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%9E.jpg
Η κυβέρνηση μπορεί να νομοθετήσει τα δώρα στο Δημόσιο σε μισθωτούς και συνταξιούχους ως έκτακτα βοηθήματα, της τάξης των 250 και 300 ευρώ το χρόνο.
«Παράθυρο» στην κυβέρνηση για να επανέλθουν τα δώρα στο Δημόσιο δίνει απόφαση του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, η οποία κρίνει πως δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία συγκεκριμένο ύψος δώρων.
Με δεδομένο πως και το Συμβούλιο της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις συντάξεων και δώρων, δεν καθόρισε το ύψος που θα πρέπει να έχουν ο 13ος και ο 14ος μισθός, η κυβέρνηση μπορεί να νομοθετήσει τα δώρα στο Δημόσιο σε μισθωτούς και συνταξιούχους ως έκτακτα βοηθήματα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτά μπορεί να είναι της τάξης των 250 και 300 ευρώ τον χρόνο και θα χορηγούνται το ίδιο σε όλους.
Άλλωστε υπάρχει ήδη απόφαση του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, που έκρινε πως ορθά καταργήθηκαν τα δώρα ύψους 800 ευρώ στις συντάξεις άνω των 2.500 ευρώ, κρίνοντας παράλληλα πως ούτε από την εγχώρια, ούτε και από τη διεθνή νομοθεσία προβλέπεται συγκεκριμένο ύψος δώρων.
MyPortal

Πηγή ανάρτησης: myportal.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE