Από μικρό συνοικιακό κατάστημα στα προσφυγικά της Θεσσαλονίκης, η
ΜΕΒΓΑΛ έγινε μία από τις τρεις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες
γάλακτος
Γάλα, η πιο θρεπτική ίσως ουσία, καθώς είναι το πρώτο που γευόμαστε
ερχόμενοι στον κόσμο και το καταναλώνουμε σε όλη μας τη ζωή, είτε ως
πρωτογενές υλικό, είτε ως πρώτη ύλη σε άλλα προϊόντα. Η σπουδαιότητα του
γάλακτος στην διατροφή μας έγινε αντιληπτή από πολύ νωρίς, καθώς
σύμφωνα με ερευνητές, ο άνθρωπος έβαλε το γάλα στην καθημερινή του
διατροφή πριν από 9.000 χρόνια.Η σπουδαία διατροφική του αξία, αλλά και η μεγάλη ζήτηση στα μεγάλα αστικά κέντρα που αναπτύσσονταν ραγδαία από τις αρχές του 20ου αιώνα, οδήγησαν στην βιομηχανοποίηση του προϊόντος, με μικρές αρχικά εταιρείες σε όλο τον κόσμο να μετατρέπονται σιγά-σιγά σε κολοσσούς χάρη στις αυξημένες πωλήσεις γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου