Μία από τις πιο αγαπημένες μου χειμωνιάτικες πίτες είναι
η μανιταρόπιτα. Όταν την έφτιαχνε η γιαγιά μου αφανιζόταν σε χρόνο
ρεκόρ. Βέβαια, η γιαγιά μου την έφτιαχνε με φύλλα και όχι σε μορφή
τάρτας. Εννοείται πως έμαθα την τέχνη με το φύλλο, αλλά λόγω έλλειψης
χρόνου είπα να δοκιμάσω να την κάνω σε μορφή τάρτας. Ε, το εγχείρημα μου
στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Και γίνεται και πολύ εύκολα και γρήγορα.
Από ότι καταλαβαίνεις σήμερα το μενού λέει πανεύκολη συνταγή για μανιταρόπιτα. Σήκωσε μανίκια, σημείωσε τα υλικά και ετοιμάσου να τους συναρπάσεις όλους με την νόστιμη σου πίτα. Η συνταγή είναι ιδανική να την κάνεις και σε γενέθλια και σε τραπεζώματα, αλλά και σαν συνοδευτικό για τσάι και συμπάθεια με τις φίλες σου.
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
για τη ζύμη:
Ψιλόκοψε τα κρεμμύδια- εγώ τα κόβω σε λεπτές λωρίδες- και τα
μανιτάρια. Ρίξε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και σόταρε τα κρεμμύδια με τα
μανιτάρια μέχρι τα μανιτάρια να πιουν τα ζουμιά τους. Στην συνέχεια
ρίξε το αλάτι, το πιπέρι και την κρέμα γάλακτος. Ανακάτεψε και αφού
δέσει κάπως η γέμιση ρίξε τον μαϊντανό και ανακάτεψε άλλη μια φορά.
Άδειασε τη γέμιση πάνω στην τάρτα. Χτύπα τα αυγά και περίχυσε τα πάνω
από το μείγμα. Τέλος ξέσπασε την τάρτα με την τριμμένη παρμεζάνα. Ψήσε
στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Αυτό ήταν, έτοιμη η μανιταρόπιτα!
Από ότι καταλαβαίνεις σήμερα το μενού λέει πανεύκολη συνταγή για μανιταρόπιτα. Σήκωσε μανίκια, σημείωσε τα υλικά και ετοιμάσου να τους συναρπάσεις όλους με την νόστιμη σου πίτα. Η συνταγή είναι ιδανική να την κάνεις και σε γενέθλια και σε τραπεζώματα, αλλά και σαν συνοδευτικό για τσάι και συμπάθεια με τις φίλες σου.
Συνταγή για νόστιμη μανιταρόπιτα
για τη ζύμη:
- 200γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 150γρ. βούτυρο
- 2κ.σ νερό
- αλάτι
- 500γρ. μανιτάρια (της προτίμησης σου)
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 4 αυγά
- 200γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- 200γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου