links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Ο Κωνσταντίνος Γιαννέλος για τις δημοτικές εκλογές του 2019 στην Αμφιλοχία (🔗➽ e-maistros.gr)

Πριν 5 περίπου χρόνια αποφάσισα να συνταχθώ με τον Βαγγέλη Τσούκα και την «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Δήμου Αμφιλοχίας για την Ανατροπή και την Αναγέννηση», συμμεριζόμενος την αγωνία πολλών συνδημοτών μου για τις προοπτικές εξέλιξης του διευρυμένου Δήμου Αμφιλοχίας, τόσο μεσούσης της κρίσης όσο και σε αναμονή της ολοκλήρωσης των έργων της Ιόνιας Οδού που θα έδιναν πλέον τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να παρακάμψουν την πόλη της Αμφιλοχίας.

Το γεγονός ότι δεν κατοικούσα στην Αμφιλοχία μού έδινε τη δυνατότητα, με τη ματιά του εξωτερικού παρατηρητή, να μπορώ εύκολα να αντιληφθώ κάθε φορά που την επισκεπτόμουν εάν στο ενδιάμεσο είχε γίνει κάποια ουσιαστική αλλαγή, κάποια ευδιάκριτη βελτίωση στην καθημερινότητα των κατοίκων.

Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι κάτι τέτοιο δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου, ειδικά όσον αφορά την πόλη της Αμφιλοχίας και την δημοτική κοινότητα του Σπάρτου.

Τελικά, στις εκλογές του Μαΐου του 2014, η νεοσύστατη δημοτική κίνηση κατάφερε να αναδειχθεί σε τρίτη δύναμη, εκλέγοντας 3 δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι άσκησαν δημιουργική αντιπολίτευση, με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών. Σε αυτούς και σε όσους τους συνέδραμαν στο έργο τους, αξίζουν συγχαρητήρια και ευγνωμοσύνη.

Τα χρόνια πέρασαν, ο δρόμος «πέρασε», τα έργα της Αμβρακίας Οδού οδεύουν και αυτά προς ολοκλήρωση εντός της επόμενης διετίας οπότε και η Αμφιλοχία θα παρακαμφθεί άπαξ και δια παντός κι ήρθε ο καιρός να αναμετρηθούμε με τους εαυτούς μας, την καθημερινότητα και την πραγματικότητα. Οι λόγοι για τους οποίους συγκροτήθηκε η Κίνηση Ενεργών Πολιτών παραμένουν και είναι πλέον ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη της αλλαγής στη διοίκηση του Δήμου. Από τον Αύγουστο του 2018 η χώρα ανέκτησε σε σημαντικό βαθμό την πρωτοβουλία των κινήσεων και υπάρχει πλέον η δυνατότητα χάραξης στρατηγικής και άσκησης πολιτικής που δεν θα καθορίζεται αποκλειστικά από τα ασφυκτικά πλαίσια των αριθμών αλλά θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των ανθρώπων.

Η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, όπως αποδεικνύουν τα προγράμματα Φιλόδημος 1 και 2, είναι υποστηρικτική προς τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δυνατότητες χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά κονδύλια υπάρχουν εφόσον αναζητηθούν και κάτι τέτοιο απαιτεί διαφορετική νοοτροπία και προσέγγιση από αυτή που μέχρι τώρα χαρακτήριζε τη Δημοτική Αρχή.

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης των δυνατοτήτων και των ευκαιριών, αποφασίστηκε μέσα από δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες η αυτοδιάλυση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών. Το επόμενο βήμα ήταν η δημιουργία ενός νέου σχήματος στο οποίο είναι επικεφαλής ο Μάρκος Βασίλας και συμμετέχουν ο Βαγγέλης Τσούκας και άλλοι παλιοί γνώριμοι και συνοδοιπόροι από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών.

Ενήμερος και σύμφωνος από καιρό για όλα αυτά, είχα ήδη αποφασίσει να θέσω τον εαυτό μου και πάλι στη διάθεσή τους και να προσφέρω τη στήριξή μου με οποιοδήποτε τρόπο, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό. Για όσους βιαστούν να σχολιάσουν το γεγονός ότι δεν κατοικώ στην Αμφιλοχία, είναι βαθιά η πεποίθησή μου ότι ο δεσμός και το νοιάξιμο για την πόλη όπου μεγάλωσα δεν σβήνουν ποτέ.

Ανταποκρινόμενος, λοιπόν, στην τιμητική πρόσκλησή τους, και έχοντας ήδη συζητήσει και ενημερωθεί για το πλαίσιο της προγραμματικής διακήρυξης, προσθέτω και το δικό μου όνομα στη λίστα των υποψηφίων της νέας δημοτικής κίνησης η οποία θα διεκδικήσει με αξιώσεις τον Δήμο Αμφιλοχίας.

Κωνσταντίνος Γιαννέλος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE