ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

Renault EZ-PRO: Οι αστικές διανομές του μέλλοντος! (pics & vid)

EZ-PRO
Το EΖ-PRO αποτελεί μία λύση σχεδιασμένη για εταιρείες διανομής, logistics, για τους εμπόρους, καθώς και τους καταναλωτές. 

To Groupe Renault παρουσιάζει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Αννόβερο το EZ-PRO, ένα αυτόνομο, ηλεκτρικό, διασυνδεδεμένο, ρομποτικό concept car, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να διαμορφώσει το μέλλον των διανομών «last mile» για κάθε είδους επαγγελματία.

Οι υπηρεσίες «last mile» αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης του κλάδου των επαγγελματικών μεταφορών, καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) εξελίσσεται ραγδαία, οι έμποροι επιδιώκουν να περιορίσουν τα κόστη διανομής και οι πόλεις εξακολουθούν να αναζητούν νέους τρόπους για τη διαχείριση της αυξανόμενης κίνησης στους δρόμους.

Ως κατασκευαστής ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCVs) για σχεδόν 120 χρόνια και ως ηγέτης στην ευρωπαϊκή αγορά των ηλεκτρικών LCVs, η Renault βρίσκεται στην προνομιακή θέση να διαμορφώνει και να εξελίσσει τόσο τις υπηρεσίες διανομής όσο και τους τρόπους με τους οποίους μετακινούνται τα αγαθά. Το EZ-PRO είναι ένα concept car που αποτελείται από ένα αυτόνομο αυτοκινούμενο όχημα που προπορεύεται και αυτοκινούμενες ρομποτικές πλατφόρμες χωρίς οδηγό. Η Renault πιστεύει ότι η διαχείριση της διανομής του «last mile» δεν μπορεί να αυτοματοποιηθεί τελείως, καθώς οι άνθρωποι θα κρατήσουν τον έλεγχο των μεταφορών/συγκοινωνιών για το άμεσο μέλλον.

Στο EZ-PRO το αυτόνομο αυτοκινούμενο όχημα που προπορεύεται φιλοξενεί μία θέση – γραφείο για τον χειριστή που επιβλέπει τη διανομή των αγαθών και των υπηρεσιών του στόλου του. Απαλλαγμένος από τους σημερινούς περιορισμούς της οδήγησης, ο χειριστής, μπορεί να εστιάσει την προσοχή του σε εργασίες που έχουν μεγαλύτερη αξία για τη δουλειά του, όπως το να επιβλέπει τις λίστες διανομής της αυτοκινούμενης πλατφόρμας, αλλά και να εξασφαλίζει ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι αποτελεσματικές και προσαρμοσμένες στις πελατειακές απαιτήσεις, όπως για παράδειγμα η premium διανομή ευαίσθητων ή εύθραυστων αγαθών.

 inMotion by gazzetta

Παράλληλα με τη δέσμευση της Renault για «Εύκολη Ζωή» (Easy Life), το πρωτότυπο EΖ-PRO προσφέρει μία ασφαλή και εργονομική λύση για τον επαγγελματία, όπως προκύπτει από την εύκολη πρόσβαση στο μπροστινό τμήμα, το joystick ελέγχου, ή την ιδιαίτερη ευελιξία που εξασφαλίζει η λειτουργία τετραδιεύθυνσης. Ο στόλος των αυτοκινούμενων ρομποτικών πλατφορμών είτε ακολουθεί σε κομβόι, είτε κινούνται αυτόνομα. Σε συνέχεια της υπόσχεσης του κλάδου Renault PRO+ LPV, η εξατομίκευση είναι ένα ακόμα δυνατό χαρακτηριστικό του πρωτότυπου μοντέλου. Τo EZ-PRO προσφέρει διαμορφώσιμες πλατφόρμες που μπορούν να καλύψουν μια μεγάλη ποικιλία επαγγελματικών αναγκών, από αυτές της διανομής, μέχρι τις ανάγκες των εμπόρων, των τεχνιτών, αλλά και των επιχειρηματιών.

To ΕΖ-PRO είναι μια κοινόχρηστη λύση. Ένα κομβόι από ρομποτικές πλατφόρμες που ξεκινάνε από το ίδιο σημείο, κουβαλώντας διαφορετικά φορτία αλλά ελεγχόμενα από τον ίδιο υπεύθυνο στόλου, θα μπορούσαν να έχουν χωριστούς λογαριασμούς, πελατολόγιο, αισθητική αλλά και διεύθυνση αποστολής. Από την άλλη, η λειτουργία τους ελέγχεται από την ίδια ηλεκτρική και αυτόνομη πλατφόρμα. Κατά τον ίδιο τρόπο, η μία πλατφόρμα μπορεί να διεκπεραιώσει τη διανομή των αγαθών ενός online καταστήματος, ενώ μία άλλη μπορεί να κάνει κάτι αντίστοιχο, για κάποιο άλλο κατάστημα. Έτσι αυτά τα κοινόχρηστα σενάρια συμβάλουν στην μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας αλλά και τον περιορισμό του κόστους.
inMotion by gazzetta0
0gazzetta.gr - Αθλητικά νέα, Ειδήσεις, Sport

inMotion by gazzetta
gazzetta.gr - Αθλητικά νέα, Ειδήσεις, Sport 
Πηγή Αναρτησης: www.gazzetta.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE