links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Αγιορείτικη συνταγή: Τρουφάκια αλάδωτα..❉

Υλικά:

✸Καρύδι χοντροκομμένο 500 γραμμάρια
✸Κουβερτούρα 500 γραμμάρια
✸Φρυγανιά τριμμένη 250 γραμμάρια
✸Κακάο 1 κουταλιά της σούπας
✸Λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
✸Κονιάκ 2 κουταλιές της σούπας
✸Ζάχαρη 550 γραμμάρια
✸Νερό 1 ½ κούπα
✸Λίγο ανθόνερο
Εκτέλεση:

Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια λεκάνη κουζίνας και τα ανακατεύουμε προσθέτοντας και το σιρόπι.
Ανακατεύουμε καλά να γίνει μια μάζα που να πλάθεται.
Σ’ένα πιάτο βάζουμε λίγο κονιάκ για να βρέχουμε τα χέρια μας ώστε να μην κολλάει η ζύμη όταν τα πλάθουμε.
Δίνουμε όποιο σχήμα θέλουμε στρογγυλό ή στενόμακρο.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και βουτάμε τα τρουφάκια με πιρούνι ένα-ένα μέσα σε αυτή.
Έχουμε στρώσει σε ένα ταψί λαδόκολλα και τα ακουμπάμε ένα ένα εκεί.
Βάζουμε κάθε τρουφάκι σε ατομικά χάρτινη θήκη για τρουφάκια.
Βάζουμε κάθε τρουφάκι σε ατομική χάρτινη θήκη για τρουφάκια.
Τα διατηρούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

 βήμα ορθοδοξίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE