links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Ανασχηματισμός Ώρα Μηδέν: «Κλείδωσε» ο Παππάς στο Εσωτερικών – Ποιοι φεύγουν ποιοί έρχονται (ονόματα)


Lykavitos
Η χθεσινή εκλογή του Σκουρλέτη στην θέση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και η μετακίνηση του από το πρώτο τη τάξη Υπουργείο (Εσωτερικών) στην Κουμουνδούρου ξεκλειδώνει και τον Ανασχηματισμό.
Έναν Ανασχηματισμό που όπως όλα δείχνουν θα είναι αποτέλεσμα ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΩΝ μεταξύ των αλληλοσπαρασσόμενων  φατριών του ΣΥΡΙΖΑ και με το βλέμμα στην επόμενη μέρα της εκλογικής ήττας  του Τσίπρα.
Σε ότι τώρα έχει να κάνει με τα ονόματα  που παίζουν, Καμμένος και Τσακαλώτος δείχνουν αμετακίνητοι-παρά την αρχική πρόθεση του Τσίπρα να ανακατέψει την κυβερνητική τράπουλα.
Lykavitos
Στην Κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ θα παραμείνει πιθανώς και ο Κοτζιάς (παρότι υπήρχαν σκέψεις για αντικατάσταση του ενόψει εκλογών) ενώ τελικά και ο Τζανακόπουλος δεν θα φύγει από το Μαξίμου, διατηρώντας παράλληλα κεντρικό ρόλο στην επικοινωνιακή στρατηγική του κόμματος στο καυτό πολιτικά φθινόπωρο που έπεται.
Την ίδια στιγμή θεωρείται πλέον δεδομένη η μετακίνηση του Παππά από την «εξορία» της Λεωφόρου Συγγρού στο Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο θα κληθεί να «τρέξει» εκτός όλων των άλλων και τις τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου 12μήνου.
Όλα δείχουν πως ο Παππάς θα πάρει μαζί του στο Εσωτερικών και τον Κρέτσο, εκτός και εάν τελικά ο νυν Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής  αναβαθμιστεί σε Υπουργό.
Χουλιαράκης και Λιάκος, που όλα το προηγούμενο διάστημα «έπαιξαν» πολύ δυνατά ως το δίδυμο που θα αντικαθιστούσε τον Τσακαλώτο, είναι πιθανόν να αναβαθμιστούν με επιπλέον αρμοδιότητες και μαζί με τον Δραγασάκη (που παραμένει στην θέση του) θα επιχειρήσουν να «περιορίσουν» την δράση Τσακαλώτου.


Lykavitos

Οι «κομμένοι» Υπουργοί

Ως οριστικά «κομμένοι» από το επόμενο Κυβερνητικό σχήματα, θεωρούνται οι Αποστόλου, Κονιόρδου, Γαβρόγλου, Τσιρώνης ενώ ο Κουρουμπλής φαίνεται να το παλεύει μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ποιοι «μπαίνουν» στην Κυβέρνηση

Η προσπάθεια «διεύρυνσης» του Τσίπρα με πρόσωπα από την Κεντροαριστερά, φαίνεται να ναυαγεί αφού πλην της Λούκας Κατσέλη και (λιγότερο) της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, οι Παμπούκης, Ραγκούσης, Μπίστης, Τζουμάκας κ.λ.π. μετά και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ «κόπηκαν» από το Μαξίμου.
Σε ότι εχει να κάνει με τις κινήσεις Τσίπρα προς το κομμάτι της «συγκυβερνώσας Δεξιάς» η Παπακώστα (κατά πρώτο λόγο) και ο Μίχαλος κατά δεύτερο συγκεντρώνουν πιθανότητες εισόδου τους στην Κυβέρνηση.
Ειδικά η Παπακώστα, η οποία σήμερα συναντάται με τον Πάνο Καμμένο, διαθέτει και το ισχυρό ατού της Κοινοβουλευτικής έδρας που διατηρεί μετά την διαγραφή της από την Νέα Δημοκρατία.
Στην Κυβέρνηση επίσης είναι πιθανόν να επιστρέφουν Φίλης και Ξυδάκης ενώ θα αξιοποιηθούν, κυρίως σε θέσεις υφυπουργών, οι 40ρηδες του ΣΥΡIΖΑ (Ζαχαριάδης, Σβίγγου κ.λ.π.) τους οποίους θέλει μαζί του ο Τσίπρας, κυρίως για την επόμενη – της εκλογικής του ήττας- ημέρα στην Κουμουνδούρου.
Τέλος όλα δείχνουν ανοιχτά για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ένα Υπουργείο «κλειδί» ενόψει και των δικαστικών διώξεων με έντονο πολιτικό χρώμα που αναμένονται το φθινόπωρο.
Από το να παραμείνει ο Κοντονής, μέχρι να τοποθετηθεί υπουργός (με γνώση του αντικείμενου) και… θηλυκού γένους ως επικεφαλής του.

Lykavitos
Πηγή ανάρτησης: www.lykavitos.gr

Lykavitos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE