Γνώριζες ότι τα ρεβίθια, μαζί με τα φασόλια, αποτελούν εξαίρετη πηγή πρωτεϊνών; Εκτός φυσικά από την μακροσκελή λίστα βιταμινών, και το κάλιο που προσφέρουν στον οργανισμό.
Άλλωστε, ως αυθεντικός εκπρόσωπος της κατηγορίας των οσπρίων, ανήκει στα τρόφιμα υψηλής βιολογικής αξίας που οι ειδικοί συνιστούν να μπαίνουν στο πιάτο τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα. Πριν τους ειδικούς άλλωστε, αυτόν τον ρόλο είχαν αναλάβει οι απανταχού μανάδες, που πάσχιζαν να μας δείξουν πόσο πολύτιμα είναι για το σώμα.Εκτός όμως από θρεπτικά, πέραν του γεγονότος πως τα ρεβίθια σε χορταίνουν, ένα πιάτο από δαύτα με μπόλικο λεμόνι είναι και εξαιρετικά εύγευστο. Κρατώντας, ένα πακέτο Παξιμάδια Ολικής Άλεσης με 4 δημητριακά και Χαρούπι, αποφασίζουμε να ετοιμάσουμε μια κατσαρόλα ρεβίθια, προσθέτοντας λίγη ακόμη ζωική πρωτεΐνη, δηλαδή τρυφερά κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος. Η οξύτητα του λεμονιού, θα έρθει να ισορροπήσει με την γεύση των ρεβιθιών και την ελαφριά γλυκάδα του χαρουπιού στα παξιμάδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου