ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018

Πυρκαγιές 🔥 τεράστια ανταπόκριση! Υπόγραψε εδώ: Κάντε τη στάχτη, δάσος! 🌲

Απίστευτο! Κι ενώ η χώρα ακόμη θρηνεί -- τοπικά συμφέροντα (με πρωτοστάτη τον δήμαρχο Ψινάκη) άρχισαν ήδη να πιέζουν να ΜΗΝ γίνει αναδάσωση!

Ας ενώσουμε τώρα τις φωνές μας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για να απαιτήσουμε να χαρακτηριστούν αμέσως οι καμένες δασικές εκτάσεις ως αναδασωτέες, όπως προβλέπει ο νόμος.

Χωρίς «παραθυράκια» και χωρίς εξαιρέσεις – για να γίνει ξεκάθαρο σε όποιους επιτήδειους επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν αυτή την τραγωδία ότι: τα δάση μας δε θα γίνουν οικόπεδα και αυθαίρετα.

Υπόγραψε και διάδωσέ το – πριν παραδώσουμε το ψήφισμα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και τα ΜΜΕ:
Πρόσθεσε το όνομά σου:


Προς τον αναπ. υπουργό Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλο και τις Ελληνικές αρχές:


Σας καλούμε να χαρακτηρίσετε αμέσως τις καμένες δασικές εκτάσεις ως αναδασωτέες, όπως ορίζει ο νόμος. Χωρίς εξαιρέσεις και παραθυράκια για τους καταπατητές. Στη μνήμη αυτής της τραγωδίας: κάντε τη στάχτη, δάσος.

Η χώρα μας έχει μακρά παράδοση στο «κάψε-χτίσε». Γι’ αυτό και πέρυσι ο αναπ. υπουργός Φάμελλος εξέδωσε εγκύκλιο που ορίζει ότι οι καμένες από την πυρκαγιά δασικές εκτάσεις θα κηρύσσονται άμεσα αναδασωτέες.  
Αλλά ορισμένα συμφέροντα φαίνεται πως ήδη προσπαθούν να καπηλευτούν την τραγωδία, και ζητούν εξαιρέσεις!  
Ήρθε η ώρα να γίνουμε το αντίβαρο στις πιέσεις των καταπατητών, και να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι ΟΛΟΣ ο κόσμος απαιτεί να εφαρμοστεί ο νόμος -- χωρίς ρουσφέτια! Όταν αρκετοί από εμάς υπογράψουμε, το Avaaz θα εντείνει την πίεση στην κυβέρνηση και τα ΜΜΕ:
Υπόγραψε εδώ: Κάντε τη στάχτη, δάσος!

Το κίνημά μας έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι όταν συσπειρωνόμαστε μαζικά, η φωνή μας έχει δύναμη. Όταν η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να ξεπουλήσει τις Ελληνικές παραλίες σε επιχειρηματίες, μας βρήκε μπροστά της. Όταν προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν αυθαίρετα στα δάση, τους σταματήσαμε και πάλι. Τώρα ήρθε η στιγμή να συσπειρωθούμε ξανά, για να δώσουμε ζωή στην καμένη γη. 
 

Με ελπίδα,
Σπύρος και όλη η ομάδα του Avaaz 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  

Χιλιάδες υπογράφουν στο Avaaz απαιτώντας την αναδάσωση των καμένων (Εφημερίδα των Συντακτών)
http://www.efsyn.gr/arthro/hiliades-ypografoyn-sto-avaaz-apaitontas-tin-anadasosi-ton-kamenon

Ο Δήμος Μαραθώνα ζήτησε να ΜΗΝ κηρυχθεί αναδασωτέα η καμένη περιοχή (TVXS) https://tvxs.gr/news/ellada/o-dimos-marathona-zitise-na-min-kiryxthei-anadasotea-i-kameni-perioxi

Αναδασωτέες οι καμένες εκτάσεις, με εγκύκλιο του ΥΠΕΝ (Η Καθημερινή)
http://www.kathimerini.gr/924593/article/epikairothta/ellada/anadaswtees-oi-kamenes-ektaseis-me-egkyklio-toy-ypen

Διάδωσέ το για πιάσουμε τις 300.000 υπογραφές

..στα κοινωνικά δίκτυα:

Facebook Twitter Whatsapp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE