links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

18 Ιουλίου 2002: Το τέλος της "17 Νοέμβρη"

ΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΞΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ
ΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΞΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ - Photo: EUROKINISSI
 
Ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Φώτης Νασιάκος ανακοινώνει και επισήμως ότι οι αρχές προχώρησαν στην εξάρθρωση του εκτελεστικού πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», ενώ αποδίδει στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο το ρόλο του καθοδηγητή και συγγραφέα των προκηρύξεων. 
 
Πριν ακριβώς από 16χρόνια είναι η στιγμή που ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Φώτης Νασιάκος ανακοινώνει την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης “17Ν”. Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 29 Ιουνίου, η δράση της σταματά, όταν συνελήφθη βαριά τραυματισμένος ο Σάββας Ξηρός έπειτα από πρόωρη έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που τοποθετούσε στα εκδοτήρια ακτοπλοϊκής εταιρίας στον Πειραιά. 

Με βάση τον νόμο «για την προστασία του πολίτη από αξιόποινες πράξεις εγκληματικών οργανώσεων (N.2928/2001)», δεκατέσσερις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν ως μέλη της οργάνωσης σε ποινές που κυμάνθηκαν από ισόβια μέχρι και 8 χρόνια. 

Το News 24/7 σας μεταφέρει σε εκείνα τα χρόνια που βάφτηκαν με αίμα από τα χέρια της μακροβιότερης τρομοκρατικής οργάνωσης στη χώρα, από το πρώτο της χτύπημα, μέχρι την ημέρα, που έσκασε η βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE