links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Συνταγή για κολοκυθοανθούς γεμιστούς στο τηγάνι!

Από τους πιο νόστιμους μεζέδες που μπορείς να βάλεις σε ένα τραπέζι είναι οι κολοκυθοανθοί. Μια μπουκιά γεμάτοι γεύση και δροσιά κατάλληλη για ουζομεζέδες
Βέβαια, δεν είναι από τα φαγητά που θα σκεφτεί κανείς εύκολα να τους φτιάξει, γιατί δεν είναι ότι βρίσκεις πάντα ή αν έχεις μπαξέ θα πρέπει να τους μαζέψεις νωρίς το πρωί που θα είναι ανοιχτοί.
Κάπως έτσι και εγώ σκέφτηκα να τους φτιάξω.
Ξύπνησα ένα πρωινό στο σπίτι στο χωριό, είδα τους ανθούς ανοιχτούς και λέω θα κάνω μια συνταγή για κολοκυθοανθούς γεμιστούς στο τηγάνι. Αν αναρωτιέσαι τι λέω κολοκυθοανθούς, πιθανώς θα τους ξέρεις ως κολοκυθοκορφάδες.
https://www.ediva.gr/syntagi-gia-kolokythoanthoys-gemistoys-sto-tigani/
Όπως και να τους ξέρεις η συνταγή είναι πολύ απλή και εύκολη και φύγαμε γρήγορα να δούμε τα υλικά.

Κολοκυθοκορφάδες γεμιστοί στο τηγάνι

sintagi gia kolokithokeftedes gemistous sto tigani
Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 30 κολοκυθοανθούς
  • 1/2κ. ξινομυζήθρα
  • 3 ντομάτες
  • λίγο δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι
  • φρυγανιά τριμμένη
  • αυγά
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

kolokithoanthoi ntomates ksinomizithra diosmos alati piperi
https://www.ediva.gr/syntagi-gia-kolokythoanthoys-gemistoys-sto-tigani/
Πλύνε τους ανθούς προσεκτικά, αφαίρεσε το εσωτερικό τους και άφησε τους να στραγγίξουν. Στο μεταξύ σε ένα μπολ βάλε την ξινομυζήθρα, την ντομάτα ψιλοκομμένη, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε καλά το μείγμα και έπειτα ξεκίνα προσεκτικά να γεμίζεις τους κολοκυθοανθούς. Μην γεμίσεις μέχρι πάνω πάνω, γιατί χρειάζεσαι λίγο χώρο για να στρίψεις τους κολοκυθοανθούς για να κλείσουν.

trimmeni frigania elaiolado avga alevri
Και τώρα καιρός για το πανάρισμα. Αρχικά βάλε λάδι σε ένα τηγάνι και άφησε το να κάψει. Όσο ζεσταίνεται το λάδι πέρνα τους κολοκυθοανθούς από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά. Άφησε τα λίγο για να σταθεί το πανάρισμα και έπειτα πέτα τους κολοκυθοανθούς στο τηγάνι μέχρι να τηγανιστούς. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάλτους και άφησε τους σε απορροφητικό χαρτί . Οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί σου είναι έτοιμοι για σερβίρισμα. Σέρβιρε με γιαούρτι ή με τζατζίκι.

Bonus Tips:

Δώσε ακόμα περισσότεροι γεύση στους κολοκυθοκεφτέδες σου προσθέτοντας λίγο άνηθο στην τριμμένη φρυγανιά. Με αυτόν τον τρόπο, θα γίνει ο άνηθος μέρος από το πανάρισμα. Αν δεν σου αρέσει η ξινομυζήθρα μπορείς να βάλεις φέτα κανονική, αν και δε θα έχει την έντονη, πλούσια γεύση που έχει η ξινομυζήθρα. Μπορείς να τους κάνεις σκέτους γεμιστούς χωρίς να βάλεις και την ψιλοκομμένη ντομάτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE