links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

RETRO: Ελληνικό-Ένα ιστορικό αεροδρόμιο

Ελληνικό
Ελληνικό Αττικής. Βρίσκεται στη δημοτική ενότητα του Δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού στο νότιο τμήμα των Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Είναι συνολικής έκτασης 7,5 τετραγωνικά χλμ. Από αυτά τα χιλιόμετρα τα 5,5 χλμ ανήκουν στο παλαιό Διεθνές Αερόδρομιο Ελληνικού. 
Αποτελείται από τη περιοχή των Σουρμένων, του Άνω Ελληνικού καθώς και του Κάτω Ελληνικού αλλά και τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής. Η πιο γνωστή λεωφόρος που συναντά κανείς στη περιοχή του Ελληνικού είναι η Λεωφόρος Βουλιαγμένης. Σε αυτή συναντούμε τα δυο (2) αεροδρόμια καθώς και τον χώρο των βάσεων που χωρίζουν το Δήμο Ελληνικού σε τέσσερις επιμέρους συνοικίες. Ωστόσο, η περιοχή του Ελληνικού συνορεύει με άλλες ακόμη πιο γνωστές περιοχές όπως η περιοχή του Αλίμου, της Αργυρούπολης και της Γλυφάδας. Διαθέτει επίσης, δεκατέσσερις (14) πλατείες και δεκαπέντε (15) παιδικές χαρές.
Όσον αφορά, φυσικά, με την οδική και κυκλοφοριακή σύνδεση του Ελληνικού με το κέντρο της πόλης των Αθηνών, επιτυγχάνεται σήμερα με τους άξονες της ταχείας κυκλοφορίας. Συμπεριλαμβανομένων της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και της παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος.

Ιστορία και Ονομασία της Περιοχής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE