links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

MedCycleTour: Ενημερωτικές συναντήσεις σε Βόνιτσα, Αμφιλοχία και Μεσολόγγι για τον ποδηλατικό τουρισμό

CycleTourt.jpg Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΤΑ/ΠΔΕ) υλοποιεί το ευρωπαϊκό έργο «MEDCYCLETOUR : Mediterranean cycle tour for sustainable Coastal Tourism (Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές για βιώσιμο παραθαλάσσιο τουρισμό)», το οποίο χρηματοδοτείται από το Interreg Med 2014-2020. 
Το έργο στοχεύει στην ύπαρξη άμεσου αντίκτυπου στις περιφερειακές και εθνικές πολιτικές υπέρ του βιώσιμου τουρισμού κατά μήκος της περιοχής της Μεσογείου, προσφέροντας διακρατικές λύσεις σε όλη την Μεσόγειο μέσω της χρήσης των Μεσογειακών Ποδηλατικών Διαδρομών για έναν βιώσιμο παραθαλάσσιο τουρισμό.
Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν τρεις ενημερωτικές συναντήσεις για θέματα Ποδηλατικού Τουρισμού (workshops) :
– Δήμος Αμφιλοχίας, Αίθουσα συνεδριάσεων Δημαρχείου, Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 και ώρα 10:30 – 14:30
– Νέα και Ειδήσεις για το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία
– Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας, Αίθουσα συνεδριάσεων Δημαρχείου , Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 και ώρα 17:00 έως 21:00
– Δήμος Μεσολογγίου, Αίθουσα συνεδριάσεων Διοικητηρίου, Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 και ώρα 10:30 – 14:30
Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση του κοινού και ειδικότερα των εμπλεκόμενων φορέων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του ποδηλατικού τουρισμού σχετικά με την ανάπτυξη της ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo 8. Ως εμπλεκόμενοι φορείς στο πλαίσιο του έργου ενδεικτικά αναφέρονται: η Περιφέρεια, ο Δήμος, η Ελληνική Αστυνομία, δημόσιες συγκοινωνίες, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά γραφεία, καταστήματα παροχής υπηρεσιών ποδηλάτου (πώληση – επισκευή), ποδηλατικοί σύλλογοι, καταστήματα εστίασης και αναψυχής, αναπτυξιακοί φορείς κλπ.
medcycletour (2)
– Νέα και Ειδήσεις για το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία

Η πρόσκληση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στην ενημερωτική συνάντηση στο Μεσολόγγι:
«Ενημερωτική Συνάντηση σε θέματα Ποδηλατικού Τουρισμού (Workshop) του έργου MEDCYCLETOUR»
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης διοργανώνουν Ενημερωτική συνάντηση του έργου MEDCYCLETOUR που θα διεξαχθεί στην Ι.Π. Μεσολογγίου την Παρασκευή 15/06/2018, Αίθουσα Διοικητηρίου της ΠΕ Αιτωλ/νίας και ώρα 10:00 – 14:30.

medcycletour (1)

Η συνάντηση γίνεται στα πλαίσια υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου «MEDiterranean CYCLE route for sustainable coastal TOURism – Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές για Βιώσιμο Παραθαλάσσιο Τουρισμό». Το εν λόγω έργο χρηματοδοτείται από το Interreg Mediterranean 2014-2020 και στοχεύει στην βιώσιμη ενίσχυση των αναπτυξιακών πολιτικών για αποδοτικότερη αξιοποίηση των φυσικών πόρων και της πολιτισμικής κληρονομιάς στις παράκτιες και παραθαλάσσιες περιοχές και στην δημιουργία ενός βιώσιμου παράκτιου και παραθαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή της Μεσογείου.
Ειδικότερα, προβλέπεται η εκπόνηση ενός περιφερειακού σχεδίου δράσης (Action Plan) σχετικά με την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας εφαρμόζοντας καλές πρακτικές και αναπτύσσοντας συνέργειες μεταξύ επιχειρηματικών και παραγωγικών φορέων και δημοσίων οργανισμών, έτσι ώστε να έχουμε:
• Βελτίωση πολιτικών στον τομέα του ποδηλατικού τουρισμού.
• Διερεύνηση – Αξιολόγηση των συνθηκών της Μεσογειακής ποδηλατικής διαδρομής στη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.
• Σχέδια δράσης για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού στην περιοχή παρέμβασης.
• Ολοκλήρωση της σήμανσης και της εγκατάστασης πληροφοριακών πάνελ της Μεσογειακής ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo 8, σύμφωνα με τα εθνικά και ευρωπαϊκά πρότυπα.
• Σχεδιασμός – Συντονισμός, υλοποίηση και αξιολόγηση πιλοτικών δράσεων κατά μήκος της Μεσογειακής διαδρομής για τη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας που σχετίζονται με συνδυαστικές μετακινήσεις με χρήση δημόσιων μεταφορών και ποδηλάτου, με σήμανση διαδρομών και με ανάπτυξη υπηρεσιών για τους χρήστες ποδηλάτου.
• Προώθηση και ανάδειξη των δράσεων μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και συνδέσμου, έντυπου υλικού (φυλλάδια, κλπ.) και εφαρμογών τηλεπικοινωνιών (smartphone applications).
Ως εκ τούτου η συμμετοχή σας στην Ενημερωτική Συνάντηση (Workshop) του έργου MEDCYCLETOUR που θα διεξαχθεί στην Ι.Π. Μεσολογγίου την Παρασκευή 15/06/2018, κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή άντληση απόψεων για τον καθορισμό του σχεδίου δράσης και την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου προς όφελος της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

– Νέα και Ειδήσεις για το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία

Πηγή: www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE