links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Η τραγικά σύντομη ζωή του ψηλότερου ανθρώπου που υπήρξε ποτέ (vid)

Robert Wadlow
Ο Ρόμπερτ Γουάντλοου είναι ο ψηλότερος άνθρωπος που υπήρξε ποτέ. Η ζωή του «ευγενικού γίγαντα», όμως, ήταν τραγικά σύντομη και παρότι ήταν γεμάτη χαρές ήταν γεμάτη εξίσου με πολλές δυσκολίες...
Στις 22 Φεβρουαρίου του 1918, η Αντι Γουάντλοου γέννησε ένα υγιές μωρό  3,9 κιλών. Το όνομα αυτού Ρόμπερτ Πέρσινγκ Γουάντλοοου.
Ο μικρός Ρόμπερτ, άρχισε να μεγαλώνει, όμως, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα παιδιά, μεγάλωνε εξαιρετικά γρήγορα και έπαιρνε εξαιρετικά πολύ ύψος. 
Στα πρώτα του γενέθλια, ήταν 45 κιλά, και είχε ύψος ένα μέτρο!

Στα 8 του χρόνια, είχε ήδη ξεπεράσει σε ύψος του πατέρα του καθώς το ύψος του  έφθανε το 1,5 μ.
Στα 13 του έγινε το ψηλότερο αγόρι στον κόσμο. Το ύψος του έφθανε τα 2,25 μέτρα.

Οταν αποφοίτησε από το γυμνάσιο, ήταν 2,5 μέτρα.

Οι γιατροί διέγνωσαν τον Ρόμπερτ με υπερπλασία της υπόφυσης, πάθηση που προκαλούσε ταχεία και υπερβολική ανάπτυξη. Η πάθηση δεν ήταν τίποτα άλλο από μια ανωμαλία του επιπέδου των αυξητικών ορμονών στο σώμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και λίγο πριν πεθάνει το σώμα του συνέχιζε να αναπτύσσεται!
Παρά το ολοένα αυξανόμενο μέγεθος του, οι γονείς του Ρόμπερτ Γουάντλοου προσπάθησαν να κάνουν τη ζωή του όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική. Για να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα στο δημοτικό σχολείο, δημιουργήθηκε ένα ειδικό γραφείο για αυτόν, ενώ προσπαθούσε να συμμετάσχει κανονικά στο παιχίδι με τους φίλους του και τα αδέλφια του.
Λόγω του υπερβολικού ύψους του, είχε χάσει μέρος της αίσθησής του στα πόδια του και δεν ένιωθε τίποτα άλλο παρά ένα ατελείωτο τσούξιμο.  Ωστόσο, αν και θα τον βοήθησε πολύ, ποτέ δεν χρησιμοποίησε αναπηρική καρέκλα, προτιμώντας να περπατάει μόνος του.

Το 1936 οι αδελφοί Ρίνγκλινγκ εντόπισαν τον Γουάντλοου και αμέσως, σκεπτόμενοι το κέρδος τους, πίστεψαν ότι θα προσέφερε ένα εξαιρετικό θέαμα με ένα νούμερο στο τσίρκο τους, ειδικά μάλιστα, αν τον παρουσίαζαν μαζί με τους νάνους που υπήρχαν ήδη στο θίασό τους. Οι Ρίνγκλινγκ το έκαναν την πρόταση, εκείνος αποδέχθηκε και ο κόσμος συνέρρεε για να δει τον απίστευτα ψηλό άνθρωπο, γνωστό και ως «ουρανοξύστη»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE