links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Το φονικό και το τέλος ενός θρύλου του λαϊκού τραγουδιού

wkpanou11 «Δεν μετανόησα γιατί δεν εννόησα»! Ο σπουδαίος μουσικός Άκης Πάνου, έδωσε αυτή την απάντηση όταν τον ρώτησαν αν μετάνιωσε για τη δολοφονία του εραστή της κόρης του, Σωτήρη Γιαλαμά.
«Λένε μετανοώ αυτοί που εννόησαν. Εγώ δεν εννόησα ότι σκότωσα τον Γιαλαμά. Εγώ πυροβόλησα για να σηκωθεί να φύγει. Ανέβηκε τη σκάλα και την έφαγε. Θέλετε ή δεν θέλετε να το καταλάβετε»;
Ο Άκης Πάνου δεν ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Δεν ήταν ένας απλός άνθρωπος. Δεν ήταν καν ένας εύκολος άνθρωπος. Ήταν ένας άνθρωπος που άφησε το στίγμα του στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι που, όμως, είχε έναν προσωπικό και -για πολλούς ακατανόητο- κώδικα τιμής που τον οδήγησε από την κορυφή, πίσω από τα σίδερα της φυλακής, καταδικασμένο για ανθρωποκτονία για την οποία ουδέποτε ζήτησε συγγνώμη.
Είναι ο άνθρωπος που έγραφε τραγούδια για όσα ζούσε και ζούσε για να γράφει τραγούδια. «Η ζωή μου όλη είναι ένα τσιγάρο, που δεν τον γουστάρω κι όμως το φουμάρω» έγραψε σε ένα από τα πιο γνωστά του τραγούδια και ίσως είναι αυτό που μέσα σε μόλις 15 λέξεις μπορεί να περιγράψει όλα όσα βίωσε ο σπουδαίος αυτός μουσικός.

Τα πρώτα δύσκολα χρόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE