Βικέντιος Παναγιωτόπουλος - Γιώργος Καλογερόπουλος |
Της Ελένης Λαζάρου
Πριν από μερικά χρόνια ο Γιώργος Καλογερόπουλος και ο Βικέντιος Παναγιωτόπουλος έκαναν το μεταπτυχιακό τους στο Εδιμβούργο.
Οι μαμάδες τους ανησυχώντας για το τι τρώνε τα βλαστάρια τους μακριά από το σπίτι τους ετοίμαζαν με τα χέρια τους κάθε λογής καλούδια , τα συσκεύαζαν σε δέματα μαζί με παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα και τα έστελναν στους γιους τους στην Σκωτία
Τα παιδιά που έμεναν σε εστία άνοιγαν τα δέματά τους και μοιραζόταν τις «προμήθειες» με συμφοιτητές τους από άλλες χώρες.
Οι ξένοι φοιτητές ξετρελάθηκαν με τις ελληνικές λιχουδιές τις αναζητούσαν και τις περίμεναν πως και πως.
Λίγα χρόνια μετά ο Γιώργος και ο Βικέντιος έχοντας επιστρέψει πια στην Ελλάδα έπιναν καφέ και αναπολούσαν τα χρόνια των σπουδών τους στην Σκοτία. Διαβάστε Περισσότερα
Sachertorte με μαρμελάδα πορτοκάλι
Μπορεί αυτό το ιδιαίτερο και γευστικότατο γλυκό να φτιάχνεται κανονικά με μαρμελάδα βερίκοκο, αλλά αυτή τη φορά αποφάσισα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό! Χρησιμοποιήσα μαρμελάδα πορτοκάλι Born in Greece δίνοντας μια διαφορετική γεύση και νότα σε αυτή τη sachetorte! Δοκιμάστε το!
Του Κώστα Τσαούση
Οι πρωταγωνιστές της σημερινής μας ιστορίας δεν γεννήθηκαν και δεν
μεγάλωσαν σε χωράφι. Κάθε άλλο. Είναι και οι δυο τους παιδιά της πόλης.
Μεγάλωσαν και γεννήθηκαν στην Αθήνα. Δεν είναι ούτε καλλιεργητές, ούτε
παραγωγοί με την αυστηρή έννοια του όρου. Είναι όμως δύο δημιουργικοί
νέοι Έλληνες που δεν κάθισαν και δεν σκοπεύουν να κάτσουν στ' αυγά τους.
Κάθε άλλο. Σήκωσαν μανίκια και δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν το
εγχείρημα που ξεκίνησαν φτιάχνοντας, με τη συνεργασία αξιολογημένων
τοπικών παραγωγών, μια σειρά από χειροποίητα και αγνά προϊόντα διατροφής
με το σήμα BIG, δηλαδή Born Ιn Greece.Προς το παρόν, η σειρά των «γεννηθέντων εν Ελλάδι» ή των «ελληνικών γεννημάτων» περιλαμβάνει 5 μαρμελάδες και 4 μέλια.
Διαβάστε Περισσότερα
Διαβάστε Περισσότερα
Συμμετοχή της Born in Greece στην FOODEXPO 2016
Η Born in Greece,
είναι μία νεοσύστατη εταιρία στον χώρο των τροφίμων που συνδυάζει πολύ
ξεχωριστές συσκευασίες και εξαιρετικές πρώτες ύλες από επιλεγμένους
παραγωγούς.
Διαβάστε Περισσότερα
Mπισκοτάκια κανέλας γεμιστά με μαρμελάδα μήλο (νηστίσιμη συνταγή!)
Αυτά τα μπισκότα τα κάνω κάθε Σαρακοστή, είτε νηστεύω ή όχι. Η γλυκιά μυρωδιά κανέλας και ψημένης ζάχαρης που πλημμυρίζει το σπίτι όταν τα ψήνω, μου φτιάχνει τη διάθεση και με ανεβάζει, όσο κουρασμένη κι αν είμαι! Φτιάξτε τα και σεις, φροντίστε όμως να κάνετε μεγάλη ποσότητα ακόμα κι αν τα δοκιμάσετε για πρώτη φορά. Εμένα μου συμβαίνει συνέχεια το εξής: Όλοι όσοι βρίσκονται στο σπίτι όταν τα ξεφουρνίζω, τα τρώνε δυο-δυο, όσο είναι ζεστά και στο τέλος μένει στο ταψί το 1/3! Παρακάτω σας δίνω τα υλικά για τρεις δόσεις
Μικρά πάστα φλωράκια με μαρμελάδα φράουλας
ΥΛΙΚΑ
210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις70 γρ. σιμιγδάλι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
130 γρ. βούτυρο
2 αυγά
2 βανίλιες
100 γρ. ζάχαρη
Για την γέμιση:
1 βάζο μαρμελάδα φράουλα Big (Born In Greece)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου