links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

«*ΓΟΥΛΙΜΗΔΕΣ…και… **ΚΑΥΔΙΑΝΑ ΔΙΚΡΑΝΑ…!».Γράφει ο Μπάμπης Κ.Μώκος.

Την ώρα που η γεωπολιτική βουλιμία των μεγάλων (ΗΠΑ,Ε.Ε,ΝΑΤΟ) συνταγογραφείται και σκηνοθετείται πλέον κυνικά και απερίφραστα στην Βαλκανική, ορισμένοι παριστάνοντας τους ηγέτες, αναδεικνυόμενοι πολιτικά ανερυθρίαστοι  καιροσκόποι, δυστυχώς-δυστυχέστατα, αγνοούν και παρακάμπτουν το γεγονός ότι ουσιαστικά βυσσοδομείται για μια ακόμη φορά η συρρίκνωση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Κάθε λαϊκή νόμιμη εκδηλωτικότητα, κάθε συλλαλητήριο με 500.000 λαό, σε όλους τους κομματικούς σχηματισμούς έχει κάτι να υποδηλώσει κάτι να θυμίσει κάτι να πει. Ιδιαίτερα σε μια κυβέρνηση και έναν Τσίπρα που πρωταρχική βασική του δήλωση ήταν ότι «Θα κυβερνήσω με τον κόσμο στους δρόμους!...».
Το να υποτιμάται ο λαϊκός πατριωτικός λόγος είναι καταστροφή, σφετερισμός και υπόθαλψη απαξίωσης οιουδήποτε ιστορικά  βάσιμου εθνολογικού προτάγματος.

Η επιλογή του ονόματος μιας χώρας σαφώς, σαφέστατα οφείλει να συνδέεται απολύτως με τα εθνολογικά από καταβολής ύπαρξής καθώς και με τις ιστορικές της υποθήκες. Δεν μπορεί από την μια στιγμή στην άλλη αυτό που σε ανέδειξε, αυτό που σε ενδυνάμωσε, που σε έφερε στην εξουσία, τώρα, όχι μόνον να το απαξιώνεις η να το κατηγορείς και να το λοιδορείς, επειδή αυτή το φορά δεν αφορούσε σε  οι συγκεντρώσεις «αγανακτισμένων» που μαναντζάριζες, που πονηρά προμοτάριζες σε κάποια άλλη εποχή, εκμεταλλευόμενος τη λαϊκή οργή η τον λαϊκό θυμό για τα μνημόνια και τα συμπαρομαρτούντα.

Είχαν δίκιο οι…σκεπτόμενοι όταν έλεγαν πως στην επίσκεψή σου στις ΗΠΑ προσκύνησες,υπέβαλες τα σέβη σου και τα συμφώνησες όλα. Ανάμεσά τους μάλλον εκεί …μαγειρεύτηκε και το Σκοπιανό. Υπάρχει σήμερα κανείς που να αμφιβάλλει; Και έρχεσαι σήμερα απολύτως προσβλητικά και προκλητικά να απαξιώνεις την διατράνωση της περήφανης βούλησης των Ελλήνων, περιφρονώντας ύψιστο πατριωτικό λόγο εκφρασμένο δυναμικά με ενέργεια και παλμό. 

Όμως «σύντροφε» πρωθυπουργέ το όνομα και η ταυτότητα μιας χώρας δεν είναι για μικροκοματισμούς, ούτε εμπορεύσιμα. Ο μεγαλοϊδεατισμός σας πως πως όλα τα ελέγχετε και όλα τα επιλύεται (ξέρουμε δε καλά πως τα επιλύεται!) για ένα κυβερνήτη είναι κάκιστος σύμβουλος. Όμως αυτή τη φορά μιλάμε για θέμα Εθνικό και τα πράγματα σοβαρεύουν. Αφήστε που όταν  κάθε φορά στριμώχνεστε πολιτικά, όλο και κάτι επικοινωνιακά ανασύρεται για να αλλάξετε επί σκοπώ την ατζέντα. Έρχονται τα…φονικά φορολογικά, αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, οι μειώσεις στις συντάξεις, βλέπετε ότι ο κόσμος πνίγεται και σε αντιπερισπασμό, φέρνετε το Σκοπιανό. Κουτρουβαλήσατε από την ταραχή με τα συλλαλητήρια, δεν πέρασαν 24 ώρες και φέρνετε άλλα. Την Novartis. Καλά, αυτό δεν λέγεται κυβερνητισμός, κάπως αλλιώς λέγεται.

Γνωρίζετε τι είναι τα Σκόπια; Ένα Τιτοικό κατασκεύασμα, συνονθύλευμα πρωτοκατοικημένο και μόνον από Σλαβικά κυρίως φύλλα, κάμποσα βουλγαρικά και προς την περιοχή του Κουμάνοβο  ελάχιστους αλβανούς. Η γλώσσα των Σκοπιανών δεν είναι μακεδονική. Είναι Β ο υ λ γ ά ρ ι κ η διάλεκτος (Μαρωνίτης). Ποιος λοιπόν ο λόγος  η Ελλάδα να τους χαρίσει ταυτότητα μακεδονική, την ώρα που πιστοποιημένα με ό,τι μακεδονικό κανένα εθνολογικό και ιστορικό δεν συναντάται. Η ιστορία όταν την καταπατάς η την καταχράσαι ..εκδικείται. Γιατί λοιπόν ειδικά τώρα λύση για το Σκοπιανό; Γιατί τόση πρεμούρα για αναπροσδιορισμό ονόματος ενός κρατιδίου που επιζεί και οικονομικά αιμοδοτείται κατά 85% από την χώρα μας;

Με στρατό 8.000 μισθοφόρων και Τούρκους αξιωματικούς; Που διαθέτει την μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στα Βαλκάνια; Γι’αυτό; Η για να εκφράσουμε την ευαρέσκειά μας στη Γερμανία και τις ΗΠΑ; Γιατί «σύντροφοι»; Τι θέλετε να αποδείξετε;  Τα αριστερόφρονα  διεθνιστικά σας αντανακλαστικά; (Μήπως σας απέμεινε και τίποτα;). Βιάζεστε και από επιτιθέμενοι έχετε εκφυλιστεί σε αμυνόμενους και επισπεύδοντες. Πειθήνιοι στην συστημικότητα, αντί να κτυπήσετε τον γκροτέτσκο, γελοίο και άθλιο αλυτρωτισμό των απέναντι, προστρέχετε αβίαστα σε διαπραγματεύσεις; Τι διαπραγματεύεστε; Την ιστορία και τη γλώσσα μας; Διαπραγματεύεστε την ελληνική ψυχή;

«Κατά την απογραφήν του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Τουρκίας από τον Ινφίρμ Πασσά στα 1904-1905, κατά την οποία υπήρχε το ερώτημα «ποίας εθνικότητας είστε πολίτης;», απεγράφησαν κατά εθνικότητα 1.523.000 Τούρκοι, 1.603.300 Έλληνες, 455.000 Βούλγαροι, 151.235 Εβραίοι, 95.350 Αρμένιοι, 16.550 Σερβοι, 13.850 Κουτσόβλαχοι και 8.350 άλλοι. Ουδείς απ εγράφη ως Μακεδών».

(κ.Ρίζος-Εφέτης. Επιστολή προς την εφημερίδα Καθημερινή 29/1/18. Στοιχεία από το αρχείο Ισαάκ Λαυρεντίδη, πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων).-

Skripta Manent «σύντροφοι». Σας πήρε ο πόνος να ανακαθορίσετε, να αναπροσδιορίσετε την ταυτότητα ενός κρατιδίου που ουδέποτε υπήρξε έθνος; Προφανώς τυφλωμένοι από εξουσιαστική εμμονικότητα δεν έχετε συνειδητοποιήσει το ειδικό βάρος μιας τέτοιας υπογραφής. Σημαντικό πάντως να επισημανθεί πως από τα συγκεκριμένα συλλαλητήρια κανένα κόμμα δεν μπορεί να καμώνεται πως κέρδισε. Ακόμα και η αξιωματική αντιπολίτευση ως συστημικό κόμμα δεν κέρδισε πολλά.
Ο λόγος πως από την φύση τους τα συλλαλητήρια εμπεριέχουν αντισυστημικότητα. Το σημαντικό κέρδος είναι ένα  και αφορά την κοινωνία, που οφείλει να αναστοχαστεί πολιτικά.

«Σύντροφοι», σας έμειναν λίγοι ελάχιστοι μήνες κυβερνητικής εξουσίας και εξακολουθείτε να σέρνετε έναν λαό κάτω από *Καυδιανά Δίκρανα. Πάντως με τις «αλεπάλληλες διαπραγματευτικές επιτυχίες» και ντρίπλες σας, ήδη ο λαός το όνομα σας το έχει βγάλει. 
Ξέρετε πως σας λέει;.
*Γουλιμήδες!.-

 
Γράφει ο Μπάμπης Κ. Μώκος


*Γουλιμής-Γουλιμήδες
Τη φράση «ανθ’ ημών Γουλιμής» τη χρησιμοποιούμε στις ημέρες μας όταν θέλουμε να υποτιμήσουμε κάποιον, να τον υποβαθμίσουμε. Ειπώθηκε από τον Χαρίλαο Τρικούπη, τον Απρίλιο 1895, όταν δεν εκλέχθηκε ούτε βουλευτής και στη θέση του εκλέχθηκε, με διαφορά 4 ψήφων, ο Μιλτιάδης Γουλιμής.
______________________________________________________

**καυδιανά δίκρανα
Λέγεται στη φράση : » περνώ μέσα από τα καυδιανά δίκρανα » = αναγκάζομαι να υποστώ ταπεινώσεις. Η φράση προέρχεται από την ταπεινωτική ήττα του ρωμαϊκού στρατού στο Καύδιο, στην Αππία οδό, όπου ο ρωμαϊκός στρατός υποχρεώθηκε να περάσει κάτω από ένα ζυγό σε σχήμα Π κατασκευασμένο από δόρατα (καυδιανά δίκρανα).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE