Λίγη ώρα έξω από την Αθήνα, στις  πλαγιές της Πάρνηθας και σε υψόμετρο 600 μέτρων βρίσκεται μια πραγματική όαση, η λίμνη Μπελέτσι.

Πρόκειται για μια μικρή τεχνητή λίμνη μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο στον οικισμό της Ιπποκράτειου Πολιτείας. Η λίμνη δημιουργήθηκε τη διετία 1973-1975, έχει μέγιστη διάμετρο 130 μέτρα περίπου, μέγιστο βάθος 9 μέτρα, ενώ το συνολικό της εμβαδόν αγγίζει τα 7.000 τ.μ.

Είναι ωραία μια βόλτα στη λίμνη με τα παιδιά σας, που θα απολαύσουν ξένοιαστα το παιχνίδι στην παιδική χαρά που βρίσκεται  στη λίμνη και θα ενθουσιαστούν με τους κύκνους, τις πάπιες και τις χελώνες .


Για να φτάσετε στη λίμνη Μπελέτσι σάς προτείνουμε την υπέροχη και καταπράσινη διαδρομή από το Τατόι και το Κατσαμίδι, ενώ σας συμβουλεύουμε να μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε και το μικρό ξωκλήσι της Αγίας Τριάδος που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μακριά από τη λίμην, απολαμβάνοντας την πανέμορφη και πανοραμική θέα όλου του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Δείτε το σημείο στο χάρτη 



Καταρράκτης Πεντέλης ''Βαλανάρη''


http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/ntrafi-708.jpg?itok=0Xoy8J3e

Καταρράκτη δεν έχει μόνο η Έδεσσα, που μάς πέφτει και λίγο έως πολύ μακριά . Έχει και η Αττική και μάλιστα μέσα  στον ιστό της πόλης στην νότια πλευρά της Πεντέλης στο Ντράφι (λίγα μέτρα κάτω από την Λεωφόρο Αχαιών).

Πρόκειται για τον καταρράκτη του Βαλανάρη, που μόλις παρκάρετε το αυτοκίνητο στον δρόμο θα ακούσετε τον ήχο των νερών και εύκολα θα σας οδηγήσει στον καταρράκτη. Μόνο θέλει λίγη προσοχή στο μονοπάτι, αλλά μόλις φτάσετε, η ομορφιά του θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω....


Ο 6 μέτρων καταρράκτης σχηματίζεται από το ρέμα του Βαλανάρη, που είναι επίσης γνωστό ως Λυκόρεμα, Βαθύρεμα και Μεγάλο Ρέμα.

kataraktis-pentelis-valanari.jpg

Ο καταρράκτης έχει νερό όλο τον χρόνο, ενώ ανάλογα με τις βροχές  αλλάζει μορφή. Έτσι όταν τα νερά λιγοστεύουν δημιουργούνται δύο δίδυμοι καταρράκτες, ενώ όταν βρέχει πολύ, το ρέμα μετατρέπεται σε έναν ενιαίο δυνατό καταρράκτη.

Δείτε το σημείο στο χάρτη


Μάλιστα αν τον επισκεφθείτε  το καλοκαίρι καλό θα είναι να έχετε μαζί και το μαγιό σας για μια δροσερή βουτιά.


Γιώργος Γυρνάς - Keramidi-Valtou