links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Βήμα βήμα πώς θα κερδίσετε θέση στο Εξοικονομώ Κατ' Οίκον

Βήμα βήμα πώς θα κερδίσετε θέση στο Εξοικονομώ Κατ' Οίκον
Σταμάτης Ζησίμου s.zisimou@euro2day.gr
Ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση του οδηγού εφαρμογής του προγράμματος και ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίησή του. Ξεκινά εντός των επόμενων ημερών η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων. Ποια είναι η διαδικασία και ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Τι θα ισχύσει για τις πολυκατοικίες.
Μέσω της επίσημης διαδικτυακής πύλης η οποία θα «ανοίξει» εντός των επομένων ημερών, θα καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι τις αιτήσεις τους για την υπαγωγή στο νέο «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον».
Η ενεργοποίηση της πλατφόρμας προϋπόθετε την ολοκλήρωση του Οδηγού Εφαρμογής του προγράμματος, κάτι το οποίο έγινε τις προηγούμενες ημέρες. Συνεπώς, ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας θα δημοσιευθεί και επισήμως ο οδηγός, ανοίγοντας τον δρόμο για την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα.

Για να υπαχθούν στο πρόγραμμα, οι δικαιούχοι θα κάνουν χρήση του τυποποιημένου, στην εν λόγω πλατφόρμα, Εντύπου Υποβολής Αίτησης. Επίσης, θα επιλέγουν, εάν επιθυμούν χορήγηση δανείου και τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό που θα εξετάσει την πιστοληπτική τους ικανότητα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αίτηση αφορά στην υλοποίηση παρεμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση της οικίας του υποψηφίου και επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.

Επίσης υπογραμμίζεται ότι κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης δεν απαιτείται προσκόμιση φυσικού φακέλου με δικαιολογητικά. Τα δικαιολογητικά υπαγωγής και τα οποία θα έχουν αναρτηθεί ηλεκτρονικά από τον υποψήφιο, προσκομίζονται στον Δικαιούχο (σ.σ. το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) με την υποβολή της δήλωσης πιστοποίησης για την ολοκλήρωση του έργου.
Όσον αφορά όσους οι αιτήσεις δεν εγκρίθηκαν, θα ενημερώνονται εντός 10 ημερών από την έκδοση της σχετικής απόφασης απόρριψης. Στην ενημέρωση περιλαμβάνεται και ο ακριβής λόγος απόρριψής τους.

Τα επόμενα βήματα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE