links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Κάθισε τσάμπα 18 χρόνια στη φυλακή και όταν βγήκε του έριξαν ισόβια!

https://s.nbst.gr/files/1/2017/12/wkltngr000.jpg
Οι σύγχρονες κοινωνίες δεν έχουν συνηθίσει στα λάθη από πλευράς κρατικών μηχανισμών και λειτουργών.
Αστυνομικοί, δικαστές, ερευνητές πολύ συχνά βρίσκονται στο απυρόβλητο όταν μία υπόθεση φτάσει στο σημείο όπου θα αρχίσουν να σκαλίζονται λεπτομέρειες που δεν συνάδουν με τα προφανή γεγονότα.
Οι περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί άδικα και έχουν περάσει πολύ μεγάλο μέρος της ζωής τους πίσω από τα κάγκελα χωρίς να έχουν διαπράξει το έγκλημα για το οποίο κατηγορήθηκαν δεν είναι πολλές, αλλά αυτές που έχουν συμβεί έχουν καταστρέψει οικογένειες ή ακόμα και ολόκληρες κοινότητες.
Μία από τις πιο χαρακτηριστικές εξ αυτών αποτυπώθηκε και στην ταινία Hurricane με πρωταγωνιστή τον Ντένζελ Ουάσινγκτον ο οποίος υποδυόταν τον πυγμάχο Ρούμπιν «Hurricane» Κάρτερ. Ο Κάρτερ κατηγορήθηκε για ένα φόνο που δεν έκανε περνώντας το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη φυλακή.
Το επίδικο ωστόσο αυτού του άρθρου είναι η αδιανόητη ιστορία του Steven Avery ο οποίος βρίσκεται και τώρα που μιλάμε στη φυλακή για έναν φόνο που όλα δείχνουν πως δεν πραγματοποίησε ποτέ. Και επειδή πολλοί από εσάς μπορεί να θέλετε να δείτε ή να έχετε ξεκινήσει την σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix «Making a Murderer», το κείμενο περιέχει spoilers τα οποία ωστόσο δεν μπορούν να μειώσουν την ένταση αυτής της απίστευτης ιστορίας συνομωσίας και κακοδικίας.

Οι μικρές κοινωνίες και οι αντιπάθειες που κοστίζουν
wkmsngwo2
Ο Steven Avery την περίοδο της 2ης δίκης του
Η οικογένεια των Avery ζει και έχει την επιχείρησή της στην πόλη Μάνιτουγοκ στο Γουισκόνσιν των ΗΠΑ. Είχαν λίγο έξω από την πόλη μία μάντρα και ένα συνεργείο, ένα νεκροταφείο αυτοκινήτων στο οποίο εργάζονταν οικογενειακώς και η οποία έμελλε να είναι η καταδίκη του γιου των Avery, Steven.
Οι Avery δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί στην τοπική κοινωνία μιας και φήμες και υπόνοιες για εγκληματικές πράξεις ακόμα και αιμομιξίες τους ακολουθούσαν. Είχαν ένα στίγμα στην κοινωνία το οποίο δεν αποδείχθηκε ποτέ βάσιμο. Παρόλα αυτά τους ακολουθούσε και o Steven τοι πλήρωσε πολύ ακριβά. Και το πληρώνει ακόμα. Και αυτός και τα 4 παιδιά του και οι δύο τους γονείς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE