links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Ο πεντανόστιμος Χαλβάς, που τρώγαμε στα γενέθλια μας!


Όσοι έχουμε μεγαλώσει σε χωριά της Αιτωλοακαρνανίας  θα θυμόμαστε σίγουρα το γλυκό αυτό των παιδικών μας χρόνων, το γλυκό είχε την τιμητική του σε ημέρες γενεθλίων η επετείων, έτσι γιορτάζαμε τότε απλά και φτωχικά χωρίς πάρτι χωρίς τούρτες πολυόροφες, με ένα γλυκό φιλί από την ΜΑΝΑ και τον παραδοσιακό χαλβά να μεθάει τον ουρανίσκο!

Χαλβάς, συνταγή 
Υλικά:
1 ποτήρι του νερού λάδι
1 1/2 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι,σε αντικολλητικό τηγάνι σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ,αφού ζεσταθεί(όχι να κάψει),ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι.Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα,ώσπου να πάρει χρώμα.
Εδώ,στο Ξηρόμερο,τον » καίμε» περισσότερο,απ’ ότι σε άλλα μέρη,αλλά γίνεται πιο » βαρύς».
Παράλληλα βράζουμε το νερό με την ζάχαρη(σιρόπι).
Ρίχνουμε,προσεχτικά,λίγο-λίγο το σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν,ο χαλβάς,ξεκολλάει από τα τοιχώματα,είναι έτοιμος.
Κατεβάστε από την φωτιά και φορμάρετε.
Να θυμάστε:τα υλικά για τον χαλβά είναι1.2.3.4
Σε μας η διαφορά είναι στο οτι αντικαθιστούμε το ένα ποτήρι σιμιγδάλι
με αλεύρι.
Αν δεν σας αρέσει τόσο καμένος κάντε το εξής:κάψτε λίγο το σιμιγδάλι με το αλεύρι και προσθέστε στο σιρόπι 1 1/2 κουταλιά σούπας κακάο και άλλες 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Έτσι,ο χαλβάς ,θα έχει πιο ελαφριά γεύση.
 
Πηγή: xiromeropress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE