links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

«ΟΙ…ULTRAS …ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ…!». Γράφει ο Μπάμπης Κ.Μώκος

Ευτυχώς που, επί τέλους,  ο ίδιος ο  «σύντροφος» πρωθυπουργός θα ηγείται…προσωπικώς επιτροπής «Task Force», ώστε να συντονίζει διαδικασίες για ευχερέστερη και χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια εγκατάσταση επενδύσεων στη χώρα.
Μόνο που κάποια «Ultras» κυβερνητικά συντρόφια του έχουν γνώμη αντίθετη.  Ευτυχώς που ο εξ…Οξφόρδης επί των οικονομικών μας υπουργός εξεθείασε από του βήματος της βουλής την …καταραμένη!  Siemens!. Και εκεί που με τα ολίγιστα αγγλικά μου προσπαθούσα να κατανοήσω το «Grinvest» κατέληξα στον στον «Grautso Marx», που ο άνθρωπος ήταν τουλάχιστος ειλικρινής όταν έλεγε το περίφημο: «Αυτές είναι οι ιδέες μου, αν δεν σας αρέσουν, έχω κι’άλλες!».
Ο πρωθυπουργικός λόγος στη ΔΕΘ δεν ήταν τίποτα παραπάνω από το «Ψάχνουμε για πειστήρια ότι…συνομιλούμε με την ιστορία!».
Και ότι εμείς και μόνον εμείς ως…«πρώτη …φορά!» αριστεροί (;) ηγήτορες κατ’εξοχήν αναζωογονούμε και ανατροφοδοτούμε τη δημοκρατία μας,επαναπροσδιορίζοντας στόχους και επενδυτικές λογικές.

Όταν στην Εκκλησία του Δήμου ο Περικλής μιλούσε, κατά Πλούταρχο, με γλώσσα «εύτροχον και ταχείαν», είχε απέναντί του δημηγορούντες και τους Κλέωνες που με λαϊκίστικα λεκτικά τεχνάσματα παρέσερναν τον εύπιστο δήμο-τον λαό σε επιλογές και αποφάσεις καταστροφικές, λέγοντάς του… ό,τι ήθελε ν’ακούσει.. Εκτοτε ο Κλεωνισμός προέκυψε σαν εκβλάστημα απεχθές για τους νοήμονες δημοκράτες και ισχυρότατος για τις «ανώνυμες» μάζες ως τα σήμερα.
«Σύντροφε» πρωθυπουργέ μπορεί στις τάξεις σας να έχετε πολλούς ηρακληδείς της γνώσης, στερείστε όμως…λογογράφων. Ποιός στην ευχή ήταν εκείνος που σας έγραψε πως «Ρόλος του εκάστοτε Διοικητή της ΤτΕ είναι να εφαρμόζει και να εναρμονίζεται με την κυβερνητική πολιτική!»; Θυμάστε που λίγο πριν κυβερνήσετε  λέγατε πως «Όσοι αγοράσουν στην Ελλάδα θα χάσουν τα λεφτά τους»; Θυμάστε που έως πρόσφατα με …μίσος...καταχεριάζατε τον Διοικητή της Τρ.Ελλάδος  και τώρα- a la carte-, ως άλλος Ιανός, «ντύνεστε»…φίλος του;
Και ενώ περιχαρείς στην κάθοδό σας από την συμπρωτεύουσα.. αμολύσατε τα «port paroles» σας να διαλαλούν την «αλλαγή σελίδας για την χώρα!», πρίν «αλέκτωρ λαλήσει τρίς» ήρθαν όλα ανάποδα. Σαν εκείνο το θυμοσοφικό: «Της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη!».
Και άρχισαν τα ντράβαλα κάπου εκεί στην Χαλκιδική με την El Dorado. Την εταιρεία εξόρυξης χρυσού που ανακοίνωσε ξαφνικά ότι αναστέλλει την λειτουργία της .
Εχει ο καιρός γυρίσματα «σύντροφοι» κι’όταν…στιμάρεις τα πάντα με…αριστερόμετρο!, τότε σπέρνεις ανέμους και…θερίζεις θύελλες. Αδειοδοτήθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία το 2011 και άρχισε έκτοτε ένας πρωτόγνωρος…εμφύλιος που δίχασε την  τοπική κοινωνία. Και…καβαλήσατε τότε το…κύμα αγανάκτησης και…κουρδίσατε τους ανθρώπους να…πλακώνονται μεταξύ τους. Διχάσατε την τοπική κοινωνία,την κόψατε στα δύο. Οι μισοί ήθελαν και ως τα σήμερα θέλουν την εταιρεία ως εργαζόμενοι,οι άλλοι μισοί, επικαλούμενοι λόγους τουριστικής ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος δεν την θέλουν.
Και φτάνουμε στο σήμερα. Διαμάχη. Από τη μια η εταιρεία κι’από την άλλη ακόμα και κάποιοι τοπικοί πολιτικοί, που εκβιάζουν την κυβέρνηση απειλώντας την με…θάνατο! αν συνεχιστεί η λειτουργία της εταιρείας. Και στη μέση 2500 εργαζόμενοι, όμηροι, που ενδεχομένως θα μείνουν χωρίς δουλειά. Άγχος, εργασιακή ανασφάλεια και το μέλλον …άδηλο!.
Λύση υπάρχει και είναι μία: Να μιλήσουν οι επιστήμονες και όχι οι τοπικοί κομματάρχες. Μόνον έτσι θα σταματήσει ο…κλεφτοπόλεμος, ο παραλογισμός και η …παράνοια. Τη σύμβαση μιας επένδυσης η την, εφαρμόζεις, την προστατεύεις η την …καταγγέλεις!. Και πάντως δεν της λες… «Στα …τσακίδια! Και να μην σώσεις να στεριώσεις πουθενά!».

Και ενώ όλοι μιλούν για τις Σκουριές, ξαφνικά προκύπτουν-έρχονται και διενέξεις και καθυστερήσεις για το «Ελληνικό» και την «Fraport».
 « Σύντροφοι», με το…συμπάθιο!, αυτό δεν είναι «Grinvest», μάλλον για «Deinvest» μοιάζει!.-

Του Μπάμπη Κ. Μώκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE