links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Κομποθέκλα Αιτωλοακαρνανίας,το χωριό των Φεουδαρχών.

Το φυσικό στοιχείο, οι παραδόσεις και οι πιστοί «στρατιώτες» της Κομποθέκλας θα φροντίσουν να σας ανταμείψουν για την επίσκεψή σας…

Όταν μιλάμε για την Κομποθέκλα μην περιμένετε κανένα μεγάλο θέρετρο με τουρίστες, τόπους επίσκεψης ή διάφορους χώρους διασκέδασης. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό με περίπου 60 μόνιμους κατοίκους, με διάσπαρτα σπιτάκια σε έναν καταπράσινο λόφο γύρω στα 400 μέτρα.
Η Κομποθέκλα βρίσκεται πολύ κοντά στην Αμφιλοχία και μπορεί να συνδυάσει δάσος και θάλασσα. Απέχει μόλις λίγα μέτρα από το όρος Θύαμος ή Πεταλάς που σε μια ημιορεινή απέραντη έκταση ζουν πολλά άγρια άλογα.
http://iaitoloakarnania.gr/2015/10/mia-omorfi-volta-stin-kobothekla-amf/
Επίσης, αρκετά κοντά είναι και ο Αχελώος ποταμός η λίμνη Αμβρακία, αλλά και ο Αμβρακικός κόλπος που μπορούν να συνδυάσουν χαλαρή βολτούλα, ψάρεμα ή οποιαδήποτε δραστηριότητα επιτρέπουν τα νερά. 
Αναμφίβολα, η τοποθεσία του χωριού θα σας σαγηνεύσει. Η πλούσια βλάστηση και τα καταπράσινα τοπία σε συνδυασμό με τα πολυάριθμα ρυάκια, τις πέτρινες πηγές, τα ξωκκλήσια (όπως του προφήτη Ηλία, του Αγίου Δημητρίου κ.ά.) και τα αναλλοίωτα γραφικά, παραδοσιακά, πέτρινα σπίτια συμβάλλουν στον περαιτέρω εμπλουτισμό του φυσικού κάλλους της φανταστικής Κομποθέκλας.
Ένα όνομα που προέρχεται από μια οικογένεια φεουδαρχών Κομποθέκρα, των οποίων τα φέουδα βρίσκονταν στην περιοχή του Βάλτου, Κομποθέκρα, τη σημερινή Κομποθέκλα.
Όσον αφορά τους κατοίκους της Κομποθέκλας είναι εξαιρετικά φιλικοί, αλλά και φιλόξενοι. Περίπου 0 άτομα απαρτίζουν το μικρό χωριό και ασχολούνται κυρίως με την γεωργία και την κτηνοτροφία με κύρια προϊόντα παραγωγής τους τα γαλακτοκομικά, το ελαιόλαδο και τις ελιές. 
Γι’ αυτό αν σας βγάλει ο δρόμος προς την επαρχία του Βάλτου ή την Αμφιλοχία κάντε μια μικρή στροφή στην πορεία σας και περάστε από την Κομποθέκλα να σας ψήσουν ένα ελληνικό στο καφενείο, να σας φιλέψουν μια παραδοσιακή χορτόπιτα, αλλά και να περπατήσετε με έναν ντόπιο τα κατατόπια της περιοχής…
 http://iaitoloakarnania.gr/2015/10/mia-omorfi-volta-stin-kobothekla-amf/
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
Από Αμφιλοχία: 15.5χλμ. 
Χρόνος: 23 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια
Γεωγρ. Μήκος21.2442327616
Γεωγρ. Πλάτος38.8330605778
http://iaitoloakarnania.gr/2015/10/mia-omorfi-volta-stin-kobothekla-amf/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE