links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΧΗΣ – ΣΙΣΣΥ ΑΛΙΓΙΖΑΚΗ (Δωρεάν Βιβλίο Online)

Cover artH ιστορία μιας οικογένειας με σκηνικό τη ματωμένη Ελλάδα του περασμένου αιώνα, από το γερμανικό ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων έως τον εμφύλιο σπαραγμό και από τον ηρωικό κυπριακό αγώνα έως την πολιτική αστάθεια και το πραξικόπημα.
Τρεις αδελφές, «περιδιαβαίνουν» την Κατοχική και μεταπολεμική Ελλάδα, προσπαθώντας να απωθήσουν από τη συνείδησή τους το πατρικό αμάρτημα που δυστυχώς όμως έχει πλέον μολύνει ανήκεστα τη φαμίλια τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της δραματικής πορείας βιώνουν ολοκληρωτικά την αγάπη και το μίσος, τον έρωτα και την εγκατάλειψη, την ευτυχία και τον πόνο, την άνεση και την ένδεια, την αθωότητα και τη διαστροφή.
Το ένοχο παρελθόν τους διαπλέκεται με το «παρόν» της εγγονής τους που καλείται να ωριμάσει απότομα στην  κοσμοπολίτικη Αθήνα, λίγο πριν την μετάβαση στον 21ο αιώνα.  Και εκεί το σκηνικό αλλάζει. Ο ηθικός και πολιτικός κατακερματισμός της μετεμφυλιακής ελληνικής κοινωνίας μεταφέρεται πλέον στην «μικρογραφία» του  νεοελληνικού φοιτητόκοσμου. 
 Υπό το βάρος των ένοχων χρόνων η «σιωπή», εν τέλει, θα σπάσει, το μυστικό θα αποκαλυφθεί, αλλά οι μνήμες θα παραμείνουν ακόμη ζωντανές, καταδιώκοντας σαν ερινύες τις  τραγικές ηρωίδες που αποζητούν απεγνωσμένα την κάθαρση.

Άραγε θα έλθει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE