links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Η φαντασμαγορική βαρκαρόλα του Δήμου Αμφιλοχίας


του Γιάννη Γιαννακόπουλου. 
Ο σημερινός Δήμος Αμφιλοχίας είναι σε έκταση από τους μεγαλύτερους της χώρας και προήλθε από την ένωση τριών Καποδιστριακών Δήμων (Αμφιλοχίας, Μενιδίου και Ινάχου).

Ένα μέρος του Δήμου, το δυτικό,  είναι παραθαλάσσιο και κατέχει ένα σημαντικό τμήμα του Αμβρακικού κόλπου. Η πόλη της Αμφιλοχίας, η παρακείμενη Μπούκα και το Μενίδι είναι οι σπουδαιότεροι παραθαλάσσιοι οικισμοί.


Είναι γνωστό ότι ο Αμβρακικός αποτελεί σπουδαίο  βιότοπο με σημαντικότερα αλίευμα την γαρίδα που είναι μεγάλη σε μέγεθος και γνωστή ως γάμπαρη. Ακολουθούν τα καλαμάρια, οι σουπιές, τα μύδια και φυσικά τα πολλών ειδών ψάρια. Λόγω των αρίστης ποιότητας αλιευμάτων στις παραθαλάσσιες πόλεις και οικισμούς του Δήμου υπάρχουν πολλές ψαροταβέρνες. Φυσικά η θάλασσα είναι καθαρή και προσφέρεται για κολύμβηση.

Ο υπόλοιπος Δήμος είναι ημιορεινός και ορεινός με αρκετή κτηνοτροφία. Από το γάλα των αιγοπροβάτων παράγονται  αρίστης ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα.
Το ορεινό τμήμα του Δήμου είναι ποικίλο με δάση, παραποτάμιες και παραλίμνιες πανέμορφες εκτάσεις (Αχελώος,  λίμνες Καστρακίου και Κρεμαστων). Είναι μέρος ιδανικό για εκδρομές περιπάτους, ποδηλασία και άλλα σπορ.

Σε ότι αφορά την πόλη της Αμφιλοχίας  αποτελεί από παλιά συγκοινωνιακό κόμβο. Η πόλη στα χρόνια της τουρκοκρατίας αποτελούσε σταθμό των καραβανιών και το όνομά της ήταν Καρβασσαράς (από το καραβάν Σεραϊ δηλαδή σπίτι των καραβανιών).
Η Ιόνια οδός βοήθησε πολύ στην αποσυμφόρηση βασικά της Αμφιλοχίας που απαλλάγηκε πλέον από τις μεγάλες νταλίκες που περνούσαν αναγκαστικά από την παραλιακή οδό της πόλης. Η αποσυμφόρηση αυτή θα ανεβάσει το επίπεδο του τουρισμού στη περιοχή. Επί πλέον, η Ιόνια οδός θα βοηθήσει στη γρήγορη πρόσβαση προς τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.




Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και εφέτος ο Δήμος Αμφιλοχίας πραγματοποιεί εκδηλώσεις που σημειώνουν μεγάλη επιτυχία. Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων αυτών είναι η βαρκαρόλα όπου καλλίφωνοι τραγουδιστές της περιοχής τραγουδούν σε πλεούμενες εξέδρες και βάρκες. Η βαρκαρόλα αποτελεί  ένα φαντασμαγορικό οπτικοακουστικό γεγονός που το απολαμβάνουν εκατοντάδες επισκέπτες της Αμφιλοχίας.



Υ.Γ. Και ο θρησκευτικός τουρισμός είναι πολύ σημαντικός στη περιοχή λόγω των πολλών ιστορικών μονών που υπάρχουν στη περιοχή όπως η Παναγία Ρέθα.

Δείτε το βίντεο:

Γιάννης Γιαννακόπουλος

Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος αγαπά τα ταξίδια και τη φύση. Οι φωτογραφίες του είναι 100% φυσικές, καθώς δεν πιστεύει στα προγράμματα επεξεργασίας παρά μόνο στα παιχνίδια του φωτός και στη μαγεία της στιγμής.


Postmodern


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE