ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Θάνατος σοκ από κουφέτο για τον Μίνωα Κυριακού

www.ereportaz.gr
  • Ο Μίνως Κυριακού, εφοπλιστής και ιδρυτής του ομίλου ΑΝΤ1, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών
  • Σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν στην δεξίωση για την βάπτιση της εγγονής του, όταν κατάπιε ένα κουφέτο και του δημιούργησε πνιγμό
Αιφνίδιος θάνατος του Μίνωα Κυριακού. Ο πρόεδρος του ομίλου ΑΝΤ1 έχασε με απίστευτο τρόπο τη ζωή του, καθώς κατάπιε ένα κουφέτο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης της βάπτισης της εγγονής του και αυτό του προκάλεσε πνιγμό. Αμέσως οι άνθρωποι γύρω του προσπάθησαν να τον σώσουν με τις κλασικές πρώτες βοήθειες, ωστόσο ήταν πια αργά, αφού προκλήθηκε ανακοπή καρδιάς.

Ο Έλληνας εφοπλιστής και μεγαλοεπιχειρηματίας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 31 Μαΐου του 1942. Ανάμεσα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται η ιδιοκτησία του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και των εκδόσεων ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες.
Ήταν επίσης ιδιοκτήτης του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009). Από τον Δεκέμβριο του 2004 ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρί Κωνσταντάτου κι έχει δύο γιους και μία κόρη από τον προηγούμενο γάμο του. Το 2017 το ζευγάρι ανακοίνωσε το διαζύγιό του.

Ο Μίνωας Κυριακού σπούδασε σε Γαλλία και Ελβετία. Ένας από τους προπαππούδες του ήταν ο Υδραίος πολιτικός Δημήτριος Βούλγαρης που είχε διατελέσει πρωθυπουργός της χώρας ενώ άλλος ήταν ο Αλέξανδρος Κορυζής ο οποίος διατέλεσε επίσης πρωθυπουργός κατά την περίοδο 1940-1941 και ο οποίος αυτοκτόνησε λίγες ημέρες πριν την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα.

Ήταν γόνος οικογένειας εφοπλιστών της οποίας η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852. Ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από μικρή ηλικία (17 ετών) και σε ηλικία 23 ετών (1965) ίδρυσε την Athenian Tankers Inc. Το 1976, ίδρυσε δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των μέσων ενημέρωση με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα. Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1
Ο «πατριάρχης» του ΑΝΤ1 έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής από ανακοπή καρδιάς. Αυτό αναφέρει η λιτή ανακοίνωση του ΑΝΤ1, μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό του. «Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη, σύσσωμη η οικογένεια Κυριακού αποχαιρετά τον πολυαγαπημένο μας Μίνω, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, από ανακοπή καρδιάς αργά το απόγευμα.
Ο σεβασμός και η βαθιά οδύνη διακατέχουν το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται σε όλες τις επιχειρήσεις του Ομίλου Μίνου Κυριακού.
Ο Μίνως Κυριακού γεννήθηκε το 1942 και δραστηριοποιήθηκε με τη Ναυτιλία και τα Μέσα Ενημέρωσης.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ίδρυσε το ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 FM 97.2.
Το 1989 εγκαινίασε τη λειτουργία της και η τηλεόραση του ΑΝΤ1.
Περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Μίνου Κυριακού θα λάβετε με νεότερη ανακοίνωση«.
ΠΗΓΗ: www.ereportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE